Gabriela Firea, despre Ministerul Familiei, Tineretului si Egalitatii: "Nu se vor oferi doar vouchere si suplimente"

/ / Modificat: 2021-11-26
Gabriela Firea, despre Ministerul Familiei, Tineretului si Egalitatii:

Gabriela Firea a revenit pe scena politica si se va ocupa de Ministerul Familiei și Tineretului. Fostul edil al Capitalei a declarat ca doreste cresterea natalitatii in Romania si asigurarea unui trai mai bun pentru familiile tinere. 

Noul ministru a anuntat ca pe lângă vouchere și suplimente, se ca ocupa si de cresterea numărului de grădinițe și creșe, numărul insuficient al acestora fiind o problemă des întâlnită în rândul tinerilor părinți.

“Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse nu va fi o instituţie care va oferi doar vouchere şi suplimente, ci va stabili politici publice necesare pentru stimularea natalităţii astfel încât în ţara noastră nu doar să locuim, ci şi să trăim bine şi să fie o ţară din care tinerii să nu mai fie tentaţi să plece pentru că aici nu îşi pot întemeia o familie, nu îndrăznesc să aibă copii pentru că sunt dificultăţi financiare sau nu sunt condiţii.

În afară de anumite stimulente, ne propunem să creştem numărul de creşe, de grădiniţe, inclusiv în birourile care există care în marile oraşe”, a declarat, vineri, Gabriela Firea.

Articole recomandate

Citeste si despre