Franta cere includerea dreptului la avort in Cartea drepturilor fundamentale ale UE

/ / Modificat: 2022-06-30
Franta cere includerea dreptului la avort in Cartea drepturilor fundamentale ale UE

Speriata de decizia luata in SUA de Curtea Constitutionala, Franta a cerut includerea dreptului femeilor la avort in Cartea drepturilor fundamentale ale Uniunii Europene.

Apelul a fost dacut miercuri de sefa guvernului francez, Elisabeth Borne. Aceasta a cerut includerea dreptului la avort in Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene, dar si in Constitutia Frantei, potrivit agentiei EFE.

”In contextul acestui regres, si inclusiv ca urmare a faptului ca in Europa extrema dreapta pune sub semnul intrebarii dreptul la avort, rezulta importanta de a-l inscrie ca drept fundamental”, a justificat Elisabeth Borne in declaratii acordate presei in timp ce vizita un centru de planificare familiala din Paris.

Exista insa mai multe grupuri parlamentare care au anuntat deja proiecte de lege pentru inscrierea avortului ca un drept fundamental in Constitutia franceza, insa pana acum nu s-a intamplat nimic concret.

”Sa dispuna liber de corpul lor este un drept fundamental al femeilor”, a mai spus sefa guvernului francez. Aceasta a mai adaugat ca “decizia Curtii Supreme a SUA este un avertisment foarte ferm care ne arata ca, in ceea ce priveste drepturile femeilor, nimic nu poate fi considerat ca obtinut definitiv”, potrivit ziare.com.

FOTO: bbc.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Avort la cerere Drepturi parinti Femeie

Articole recomandate

Citeste si despre