Fetita cu autism, izolata de educatoare intr-o clasa goala, in timpul unei inspectii

/ / Modificat: 2019-02-14
Fetita cu autism, izolata de educatoare intr-o clasa goala, in timpul unei inspectii

O fetita in varsta de 5 ani, care sufera de autism, a fost ascunsa de educatoare intr-o clasa in care mai erau doar doi copii, in timpul unei inspectii. S-a intamplat intr-o gradinita din Sectorul 1 al Capitalei.

 

Pentru ca totul sa iasa bine in fata inspectorilor, educatoarea si directoarea unitatii au decis ca cei trei copii sa fie izolati pentru a nu perturba ora.

Unul dintre cei trei copii se numeste Tamara si sufera de tulburare de spectru autist (TSA).

„Tamara are 5 ani, este inteligenta, stie alfabetul, spune poezii, picteaza, vorbeste engleza, are fantezie. Nu este un copil problema, nu este agresiva. Tamara merge la terapie, face progrese si are insotitor. Deci, educatoarea nu trebuie sa depuna vreun efort in plus. Ca si alti copii diagnosticati cu TSA, are sindrom hiperkinetic si probleme de PR, ca sa spun asa", a scris matusa fetitei pe pagina de Facebook si preluata de observator.tv.

Anuntata de educatoare pe WhatsApp

Mama micutei a fost anuntata de educatoare printr-un mesaj trimis pe WhatsApp, ca aceasta va fi mutata intr-o alta grupa, pe motiv ca "avem inspectie".

Discutia dintre mama si educatoare

„Mama: Am inteles ca miercuri merge in alta grupa doar ea?!

Educatoare: Vor mai fi si alti copii (2-3 in cazul in care vor fi prezenti) si vor sta cu domnisoara Andreea.

Mama: Dar ce se intampla? De ce doar ei sunt dusi in alta parte?

Educatoare: Pentru ca avem inspectie.

Mama: Si ei sunt uscaturile si trebuie ascunsi? Am inteles. Nicio etica. Daca adultii discrimineaza copiii, colegii lor au exemplu de urmat. Trist!."

discutie

"Faceti analizele si faceti altul (copil)"

Postarea despre Tamara a devenit in scurt timp virala si in aceasta dimineata matusa ei a decis sa o stearga pentru ca si-a atins scopul si se vor lua masuri.

In aceeasi postare, matusa fetitei a descris si o alta intamplare tulburatoare.

„Si ca si cum toata aceasta regie nu e suficienta pentru a te intoarce pe dos, aflu ca doamna directoare are un EQ echivalent cu cel al unei buturugi. „Doamna, ascultati.ma pe mine, faceti toate analizele si faceti altul” (copil!). Nici in momentul de fata un reusesc sa cuprind cu mintea o asemenea marlanie emotionala.

Doamna directoare a ajuns sa lucreze cu copiii nu din pura chemare pentru aceasta meserie ci pentru ca in copilarie a fost profund impresionata de educatoarele care veneau rujate la gradi. Si pentru ca si.a dorit cu suficienta disperare acest lucru, cand s.a facut mare s.a dat cu ruj si a fost angajata la gradinita nr.42. Altfel nu imi pot explica faptul ca asemenea personaje lucreaza cu copii.”

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Autism Autism copii

Articole recomandate

Citeste si despre