Eric-Emmanuel Schmitt vine la a 16-a editie a Festivalului de Teatru Independent UNDERCLOUD

/ / Modificat: 2023-06-15
Eric-Emmanuel Schmitt vine la a 16-a editie a Festivalului de Teatru Independent UNDERCLOUD

Festivalul de Teatru Independent UNDERCLOUD revine cu cea de-a 16-a editie, aducand in prim-planul scenei culturale din Bucuresti o saptamana de spectacole pline de energie si inovatie si invitati de prestigiu ca Eric-Emmanuel Schmitt. Evenimentul va avea loc intre 19 si 25 iunie pe Calea Grivitei si va cuprinde peste 20 de spectacole de teatru, dans, concerte si evenimente conexe.

UNDERCLOUD a devenit un punct de reper important in peisajul cultural bucurestean, consolidandu-si statutul de cel mai efervescent festival de teatru independent din Romania. Editia din acest an promite sa fie mai captivanta ca oricand, aducand in fata publicului productii teatrale de exceptie, prezentate de artisti talentati din tara si strainatate.

undercloud-iunie-2023

Momentul cheie al festivalului va fi intalnirea cu Eric-Emmanuel Schmitt in spectacolul M.Ibrahim et les Fleurs du Coran, o creatie remarcabila a autorului. Lasa-te purtat intr-o calatorie emotionanta in care vei fi provocat sa raspunzi la intrebari despre propria existenta: Cum sa scapi de singuratate, de blestemul nenorocirii? Cum sa inveti sa zambesti? Toate acestea prin intermediul unui spectacol descris ca fiind „plin de subtilitate, finete si delicatete”.

Ada Milea va deschide festivalul, cu un concert in aer liber intr-o atmosfera de poveste. Concertul va fi un concert cu personaje, un fel de teatru ca o muzica si muzica „evadata” din teatru.

Spectacolul polonez In suspension trateaza subiectul tabu al afectiunilor oncologice. Un spectacol vizual si fizic deosebit de intim, In suspension este o poveste despre suferinta, durere si speranta in care putem gasi toate acele emotii puternice cu care se confrunta oamenii ce sufera si familiile lor.

undercloud-iunie-2023

Daca esti pasionat de dans, atunci spectacolul A Labyrinthine Trail este pentru tine. Cu o abordare captivanta si o poveste tulburatoare, acest spectacol cu Shang-Jen Yuan si Cristina Uta promite sa trezeasca emotii puternice si sa provoace reflectii adanci asupra sinelui.

Matca, pus in scena de Mariana Camarasan la Chisinau, este un spectacol impresionant ce exploreaza teme profunde precum mostenirea culturala si relatiile umane si transpune publicul intr-o calatorie inedita si emotionanta.

Pentru fanii Mihai Margineanu&Band echipa UNDERCLOUD a programat un concert in seara zilei de 25 iunie, ca o sarbatorire a intregii saptamani de festival.

Ca in fiecare an, sectiunea de Minicloud cucereste copiii si adolescentii printr-o abordare interactiva si educativa a artelor scenice pentru cei mici, oferindu-le oportunitatea de a explora si de a-si dezvolta creativitatea intr-un mod distractiv si captivant. in cadrul Minicloud, copiii vor avea acces la ateliere de teatru, dans si scenografie, unde vor fi indrumati de profesionisti in domeniu. Atelierele GRATUITE sunt concepute astfel incat sa stimuleze imaginatia si sa dezvolte abilitatile artistice ale copiilor, oferindu-le o experienta memorabila.

UNDERCLOUD1(6) se anunta a fi un eveniment de neratat pentru iubitorii de teatru din Romania si nu numai. Daca esti in Bucuresti in perioada 19-25 iunie 2023, nu rata cele peste 30 de evenimente de teatru, dans, muzica, arta si poezie. Biletele sunt disponibile pe www.theatrum.ro, iar mai multe informatii poti afla accesand site-ul www.undercloud.ro.

Festivalul de Teatru Independent UNDERCLOUD este organizat de Fundatia Calea Grivitei in parteneriat cu Primaria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti. UNDERCLOUD este primul festival de teatru independent din Romania si se desfasoara anual in Bucuresti din 2008. Festivalul se defineste prin provocare si calitate si aduna la un loc cele mai bune spectacole independente din stagiunea curenta. Initiat de Chris Simion – Mercurian, promotoare a miscarii de teatru independent din Romania din 1999, festivalul de descrie ca fiind viu, curajos, curios, un festival care te scoate din zona de confort, care te surprinde, care nu se repeta. Scopul principal al festivalului este de a promova teatrul independent, de a sustine artistii emergenti si consacrati si de a oferi publicului acces la productii inovatoare si provocatoare.

Programul complet al festivalului este disponibil pe www.undercloud.ro, iar biletele sunt disponibile pe www.theatrum.ro.

program minicloud iunie 2023

Producatori: Fundatia Calea Grivitei si Asociatia UNDERCLOUD

Realizat cu sprijinul Primariei Sectorului I si Ministerului Culturii

in parteneriat cu Primaria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucurestisi Cartierul Creativ

Spatii partenere: UNARTE, Muzeul National al Literaturii Romane, Teatrul Dramaturgilor Romani, J`ai Bistrot, Black Habit

Parteneri principali: George. Primul Banking Inteligent, Visa

Parteneri: Aqua Carpatica, Persil, Kasper, Tzuca si Asociatii, Gavrila si Asociatii, Theatrum

Partener media principal: Rock FM

Parteneri media: Euromedia, B365, Ziarul Metropolis, HAPP.RO, IQAds, Liternet, Cult-Ura, Agenda de Carte, The Institute

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre