Elevii nu vor mai primi note la aceaste materii! Noi schimbari in invatamant

/ / Modificat: 2022-07-13
Elevii nu vor mai primi note la aceaste materii! Noi schimbari in invatamant

Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, a anuntat noi schimbari in invatamant. Incepand din 2023 elevii nu vor mai primi note la anumite materii.

Astfel, materii precum “Arte” si “Educatie fizica si Sport” nu vor mai fi notate cu note de la 1 la 10, ci se vor acorda doar calicative precum “Admis” sau “Respins”.

Exceptie de la regula fac doar unitatile de invataman axate pe arte si sport, unde aceste materii sunt de baza. Aici notarea va ramane, in continuare cu note de la 1 la 10.  

“Prin exceptie, la disciplinele care fac parte din ariile curriculare Arte si Educatie Fizica si Sport, precum si la alte discipline care pot fi stabilite prin ordin de ministru, se acorda calificative de tip «admis», «respins» si nu nota de la 1 la 10, cu exceptia invatamantului vocational la care rezultatele evaluarii se exprima in continuare cu note de la 1 la 10. Cu alte cuvinte, elevii care vor incepe anul scolar dupa intrarea in vigoare a acestei legi nu vor mai avea calificative de la 1 la 10, pentru disciplinele din ariile curriculare Arte si Educatie Fizica. Cel mai devreme se va intampla in septembrie 2023, pentru ca nu este pertinent sa speram ca aceste legi vor fi putea fi adoptate inainte de 5 septembrie 2022”, a precizat ministrul Cimpeanu.

FOTO: zf.ro

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre