Eleva de la liceul "Gheorghe Lazar" diagnosticata cu meningita a murit

/ / Modificat: 2019-04-18
Eleva de la liceul

O eleva de la liceul "GHeorghe Lazar" a fost diagnosticata azi-noapte cu meningita meningococica fulminanta, iar astazi s-a stins din viata. Avea 18 ani si era in clasa a XII-a.

Eleva a fost dusa initial la Spitalul Universitar, la ora 4 dimineata, iar dupa confirmarea diagnosticului a fost mutata, la ora 7 dimineata, la "Matei Bals".

"Era deja in coma," sustin surse medicale de la Bals.

Tot personalul de la Spitalul Universitar care a intrat in contact cu fata a luat tratament profilactic si s-a facut dezinfectia in sectie.

Directia de Sanatate Publica (DSP) anuntase in cursul zilei ca a fost confirmat un caz de meningita la liceul situat in sectorul 5 al Capitalei, iar din acest motiv cursurile vor fi suspendate vineri, pentru dezinfectare.

Ce este meningita meningococica

Meningita meningococica este un tip de infectie meningococica produsa de bacteria numita Neisseria meningitidis sau meningococ. Aceasta bacterie infestează membranele de protectie care acopera creierul si maduva spinarii si conduc la inflamatie. Infectiile meningococice sunt adesea grave si pot fi potential letale.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Meningita Meningita gheorghe lazar

Articole recomandate

Citeste si despre