Elev la Terapie Intensiva dupa ce a fost pedepsit de profesoara de sport

/ / Modificat: 2020-12-16
Elev la Terapie Intensiva dupa ce a fost pedepsit de profesoara de sport

Un elev in varsta de 15 ani din Republica Moldova a ajuns la Terapie Intensiva dupa ce a fost pedepsit de profesoara de sport sa faca 150 de genuflexiuni pentru ca ar fi intarziat la ora.

Copilul ar fi intarziat la ora de sport împreuna cu alti trei colegi si ar fi facut exercitiile cu greu. Ulterior, elevul de 15 ani s-a simtit extrem e rau si a doua zi a fost internat de urgenta. 

Bunica baiatului spune ca elevii au fost obligati sa faca cele 150 de genuflexiuni fara o incalzire. Baiatul sufera de anemie si afectiuni cardiovasculare, insa medicul i-a permis sa frecventeze lectiile de sport. Totusi, efortul depus a fost prea mare pentru el.

”I s-a ridicat temperatura si s-au umflat picioarele. A doua zi am chemat ambulanta pentru ca situatia s-a agravat. Medicii ne-au zis ca el are distrofie musculara si a facut exces de efort fizic”, a spus bunica elevului, potrivit publika.md.

Conducerea liceului s-a autosesizat

"Altceva nu am avut nimic, nici un semnal de la nimeni, nici de la mama si nici de la bunica. Toti elevii cand au mers la lectia de educatie fizica au facut aceleasi exercitii. Toata clasa a intarziat si au facut un efort fizic pe care l-a propus doamna profesoara”, spune Violeta Panfil, directorul-adjunct al liceului.

La randul ei, diriginta clasei spune ca elevul nu a dus scutire de la medic prin care sa fie exclus de la orele de educatie fizica.

Articole recomandate

Citeste si despre