Elev din clasa a VIII-a din Iasi, depistat cu noul coronavirus

/ / Modificat: 2020-06-09
Elev din clasa a VIII-a din Iasi, depistat cu noul coronavirus

Un elev din clasa a VIII-a din Iasi a fost depistat cu noul coronavirus. Colegii care au intrat in contact cu acesta nu mai vin la scoala. 

Elevul a fost la pregatirea pentru Evaluarea Nationala saptamâna trecuta, miercuri si joi. Bunica elevului a fost testata pentru ca urma sa sufere o operatie. Testul sau a iesit pozitiv si ulterior toata familia a fost testata. 

„Initial a fost testata bunica copilului, care trebuia sa isi faca o operatie. A fost testata pozitiva, ulterior a fost testata toata familia, inclusiv elevul de clasa a 8-a, gasit si el pozitiv. El a fost doua zile la pregatire, la scoala”, a declarat presei Laviniu Lacusta, presedintele USLIP Iasi, pentru Mediafax.

La orele de pregatire la care baiatul a fost prezent au fost si alti 11 colegi.

"Am facut o ancheta interna, am dat situatia la DSP, cu toate persoanele cu care a intrat in contact, cu profesori, cu colegii de clasa si sunt in evidenta DSP. Probabil urmeaza sa fie si ei testati. Cei 11 nu mai vin la scoala, la pregatire. Am dezinfectat toata scoala cu o firma autorizata", a explicat Ilie Gheorghita, directorul liceului din Iasi.

Toti contactii vor fi testati

"In acest moment, autoritatile sanitare vor urma procedura, vor testa contactii apropiati ai elevului, dar decizia apartine DSP Iasi. Toti colegii elevului, care au fost saptamana trecuta la scoala, vor face de azi ore online de pregatire, de acasa. Acestia si familiile lor sunt de azi in izolare controlata de DSP Iasi. „Pobabil ca DSP va decide testarea lor inainte de examene”, a declarat Luciana Antoci, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar Judetean Iasi.

Profesorii de matematica si romana pe care elevii i-au avut la cursurile de pregatire de la scoala au ramas si ei acasa.

„Dupa ce ieri, pe 8 iunie, s-a facut decontaminarea scolii, de catre o firma specializata, Liceul cu Program Sportiv din Iasi a fost deschis azi pentru grupele de clasa a XII-a care fac pregatire pentru Bac, la decizia DSP”, a mai spus Luciana Antoci pentru Edupedu.ro.

Reamintim ca perioada de pregatire continua pana pe 12 iunie, cand se incheie cursurile anului scolar 2019-2020.

Sursa: digi24.ro 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre