Ecaterina Andronescu, declaratie despre cazul Caracal: "Am fost invatata sa nu ma urc cu un strain in masina"

/ / Modificat: 2019-08-02
Ecaterina Andronescu, declaratie despre cazul Caracal:

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a facut referire la cazul Alexandrei, adolescenta rapita si sechestrata in Caracal, dupa ce ce s-a urcat intr-o masina de ocazie.

Aceasta a spus ca pe vremea ei fetele erau invatate sa nu se urce cu straini in masina, iar copiii care purtau cheia la gat erau invatati in cadrul familiei si al scolii sa fie mult mai responsabili.

"Totusi, eu am invatat de acasa sa nu ma urc cu un strain in masina," a spus Ecaterina Andronescu in cadrul unei emisiuni la Antena 3.

Ministrul Educatiei a fost contrazis

Ministrul Educatiei a precizat ca s-a interesat la Inspectoratul Scolar Judetean Olt si a aflat ca Alexandra avea abonament pe transportul local. Insa a uitat un lucru important. Microbuzele din zonele periferice catre Caracal sunt rare in perioada vacantei.

"Daca nu ar fi existat doar doua curse, la ora 7.00, respectiv, la ora 17.00, Alexandra nu ar fi fost nevoita sa ia o ocazie ca sa ajunga la timp in oras. Alexandra nu a gresit ca a luat o ocazie," a declarat Adriana Saftoiu, deputat PNL, potrivit Adevarul.

Sistem de protectie pentru copii in scoli

Ecaterina Andronescu a anuntat ca vrea sa introduca in toate scolile, chiar de la inceputul acestui an scolar, un sistem de protectie al copiilor, care sa ii invete sa se protejeze singuri.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Ecaterina andronescu Tragedie caracal

Articole recomandate

Citeste si despre