Drama unui baietel de 5 ani. A fost acuzat de "hartuire sexuala" la gradinita. Ce facea copilul

/ / Modificat: 2019-09-26
Drama unui baietel de 5 ani. A fost acuzat de

Un copil de 5 ani, bolnav de autism, a fost etichetat drept un "pradator sexual" deoarece isi imbratisa si saruta colegii, la gradinita, sustine familia acestuia.

Mama micutului, Summery Putnam, a declarat pentru postul american de televiziune ABC7 ca a primit un apel de la conducerea gradintiei East Ridge Elementary din Chattanooga, statul Tennessee, pentru a-i spune ca fiul sau Nathan, a depasit limitele atunci cand se joaca cu alti copii.

Acuzat ca isi imbratisa si saruta colegii

Copilul era acuzat ca isi imbratisa si saruta colegii si astfel "a depasit limitele," cazul fiind raportat Departamentului de educatie din Hamilton, scrie Daily Mail.

"Mi s-a facut rau cand am auzit. Vorbim de un copil de 5 ani. Este doar un copil. Cine nu intelege cum sunt copiii autisti, ar putea sa creada ca este vorba despre ceva premeditat. Insa nu este vorba despre asa ceva. Nu intelege daca face ceva gresit," a povestit mama copilului.

Summery spune ca autismul lui Nathan il poate face sa inteleaga gresit situatiile sociale.

"Daca nu intelegeti cum functioneaza autismul, veti crede ca el actioneaza sau este sfidator. Dar nu este deloc asa. Nu stie ca face rau," a adaugat ea.

Bunica baiatului: "Cui sa ceri ajutor"

autism1

Si bunica baiatului, Debi Amick, a sustinut pe Facebook ca Nathan a fost etichetat drept "un predator sexual si acuzat de hartuire sexuala."

"Ce faci atunci cand un copil de 5 ani este etichetat drept un "predator sexual" si acuzat de hartuire sexuala de scoala. Am aflat ca aceasta eticheta va ramane in dosarul lui pentru toata viata. Acest copil e autist, asta inseamna ca el intelege si functioneaza diferit fata de un copil normal de 5 ani.

Cui sa ceri ajutor cand scoala nu-l asculta nici pe medicul copilului, care incearca sa explice ca acesta nu intelege ce sunt acelea limite? El nu ar trebui sa fie tratat astfel. Copilul nici nu intelege ce este sexul," este apelul disperat al bunicii lui Nathan.

Reprezentantii scolii sustin, insa, altceva. Ei spun ca familia nu a prezentat situatia asa cum este in realitate si nu este vorba doar despre o imbratisare sau un sarut. Altfel nu ar fi contactat-o pe mama baietelului.

Se pare ca acum Nathan merge la o gradinita pentru nevoi speciale.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Autism Autism copii

Articole recomandate

Citeste si despre