Doi medici de la spitalul din Craiova, acuzati ca au cerut spaga pentru a opera un copil

/ / Modificat: 2019-04-10
Doi medici de la spitalul din Craiova, acuzati ca au cerut spaga pentru a opera un copil

Doi medici de la Sectia de Pediatrie a Spitalului Judetean de Urgenta din Craiova sunt acuzati de mama unui copil ca au cerut spaga, ca sa-i opereze baiatul la mana rupta. Pentru ca nu a facut rost de bani, copilul a fost externat fara sa mai fie consultat, iar femeii i s-a cerut sa plateasca o zi de spitalizare.

Baiatul in varsta de 12 ani si-a fracturat mana la fotbal si a ajuns la Urgente unde i-a fost pusa mana in ghips.

Apoi a fost trimis la sectia de chirurgie pediatrica pentru a fi internat. A doua zi mama a fost chemata de medicii de garda, care i-au transmis ca trebuie sa achite 2000 de lei operatia.

"Am inceput sa plang, le-am spus ca n-am atatia bani, ca sunt femeie simpla de la tara si atunci m-au intrebat cat am. Le-am spus ca n-am. Nu am putut sa-mi scot nici verigheta, ca le-o dadeam. Au zis ca-mi fac un bilet de invoire sa plec acasa si sa fac rost de bani. Sa revin marti cand intra dansii iar de garda, iar daca in weekend copilul se simte rau sa vin imediat la spital," a povestit Liliana Stuparu, potrivit Adevarul.

"Copilului i-au spus ca ramane handicapat"

Femeia s-a intors cu fiul ei la spital marti dimineata si le-a spus celor doi medici ca nu a facut rost de bani. Acestia i-ar fi facut externarea copilului si i-au cerut mamei sa plateasca 57 de lei spitalizarea pentru o zi.

"Mi-au vorbit urat, copilului i-au spus ca ramane handicapat. Au zis ca sunt mama denaturata, ca n-am grija de copil. Au chemat paza sa ma dea afara din spital. Copilul a inceput sa planga, nu stiam ce sa mai fac", a mai declarat femeia.

Ce spune conducerea spitalului

Cei doi medici nu au vrut sa faca nicio declaratie pe marginea acestui subiect. Managerul Spitalului a dispus declansarea unei anchete si contrazice versiunea mamei care sustine ca i-a fost ceruta spaga.

"Conform domnilor doctori, femeia a cerut sa plece acasa cu copilul, trebuia sa se intoarca luni, nu marti si s-a suparat cand i s-a spus ca trebuie sa plateasca ziua de spitalizare. Conducerea a dispus o ancheta internă si va lua masuri drastice in cazul in care se va stabili ca sunt reale afirmatiile mamei acestui copil", a declarat dr. Cristina Geormaneanu, purtator de cuvant al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Craiova, conform Adevarul.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Spital

Articole recomandate

Citeste si despre