Doi copii, vinovati de producerea incendiului de la blocul din Constanta. Ultimele detalii de la anchetatori

/ / Modificat: 2021-12-17
Doi copii, vinovati de producerea incendiului de la blocul din Constanta. Ultimele detalii de la anchetatori

Anchetatorii au aflat cum s-a produs incendiul de la blocul din Constanta, dupa ce au urmarit imaginile de pe camerele de supraveghere instalate in zona. Pe inregistrare s-a putut observa cum o minge de foc a cuprins parcarea cladirii in cateva secunde. 

Conform ultimelor informatii, vinovati pentru aceasta tragedie sunt doi copii minori, de 15 ani, respectiv 13 ani. Acestia au fost dusi la audieri, iar baiatul de 15 ani a fost retinut. Copiii ar fi vrut sa se joace si au gasit combustibil in cladire. Dupa ce au vazut ce au facut au fugit. Momentul a fost surprins pe camerele de supraveghere. 

La scurt timp dupa izbucnirea incendiului, se observă cum o mașină arde iar focul se extinde repede și la celelalte autoturisme din parcarea blocului care nu avea autorizație de securitate la incendiu. Se pare că nici aspersoarele de incendiu nu ar fi funcționat aici. 

In parcare, incendiul s-a extins rapid si zeci de masini au fost distruse. De asemenea, fata blocului a luat foc in totalitate, dar structura blocului nu a fost afectata. 

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea a anunţat că 35 de apartamente au fost avariate de flacără în urma incendiului. Șapte persoane care nu aveau unde să stea au fost duse la spitalul modular, respectiv la Direcţia Generală de Asistenţă Socială.

„În urma probatoriului administrat, minorul în vârstă de 15 ani a fost reținut, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, pentru săvârșirea infracțiunilor de distrugere prin incendiere și vătămare corporală din culpă, urmând ca în cursul zilei de mâine, 17 decembrie a.c., să fie prezentat unei comisii în vederea efectuării unei expertize medico-legale psihiatrice, pentru stabilirea discernământului. În cauză urmează a se lua măsurile legale, prin unitatea de parchet competentă”, informează IPJ Constanța.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre