Doi copii traiesc sub cerul liber cu tatal lor, dupa ce Primaria i-a evacuat din casa: "N-am avut bani"

/ / Modificat: 2019-08-23
Doi copii traiesc sub cerul liber cu tatal lor, dupa ce Primaria i-a evacuat din casa:

Doi copii, David (7 ani) si Madalina (10 ani) dorm sub cerul liber impreuna cu tatal lor, dupa ce au fost evacuati din locuinta sociala in care traiau. Primaria Galati i-a evacuat pentru ca barbatul nu a platit chiria.

Foto: Adevarul

"Ce sa fac? Nu am mai avut bani sa platesc chiria. S-au acumulat datorii si m-am trezit cu executorul judecatoresc la usa. Am salariul mic. Din ce am, le cumpar la copii de mancare si ce mai trebuie. Nu am mai avut bani si de chirie. Cand aveam, plateam. Acum am ajuns ai nimanui," a declarat Raul Bogdan Ghinea (43 de ani), tatal copiilor, pentru Adevarul.

"Tatal tine si locul mamei"

Copiii traiesc doar cu tatal lor pentru ca mama i-a abandonat. Femeia pleaca frecvent din tara, iar cand revine cheltuie alocatia micutilor la jocuri de noroc.

"Tatal tine si locul mamei care se comporta iresponsabil. Pleaca din tara frecvent, iar cand revine nu se implica in cresterea copiilor. Situatia lor, in momentul de fata, este una foarte grea. Au fost evacuati dintr-o locuinta sociala pentru ca nu si-au mai permis plata chiriei. Tatal are un salariu foarte mic, din care plateste cheltuielile de intretinere ale copiilor si nu ii mai ajung banii si pentru altceva. Copiii vin la noi de cativa ani si le cunoastem foarte bine situatia. Sunt foarte buni, au rezultate bune la scoala si merita sa li se acorde o sansa in viata, ca de altfel oricarui copil din aceasta tara," a spus Mariana Robea, directorul fundatiei "Familia" din Galati.

Cei doi copii nu isi doresc decat sa aiba o locuinta in care sa stea impreuna cu tatal lor. Barbatul se roaga sa gaseasca un adapost pana la venirea sezonului rece si spera ca pana atunci copiii sa nu se imbolnaveasca din cauza conditiilor precare in care traiesc.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre