Directorul spitatului "Victor Babes," despre masurilor de Paste: "Va creste riscul de infectare. Va fi buluc"

/ / Modificat: 2020-04-15
Directorul spitatului

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anuntat ca oamenii pot iesi in proximitatea casei respectand regulile de distantare sociala pentru a primi lumina in noaptea de Inviere, cu ocazia Pastelui.  

Medicii atrag atentia ca relaxarea masurilor in plina pandemie de coronavirus nu reprezinta cea mai buna solutie. Astfel, numarul cazurilor de COVID va creste foarte mult.

 "Va creste riscul de infectare. Inevitabil va fi buluc, vom vedea ce o sa iasa. Cand ies pe strada sute sau mii de oameni in seara respectiva, cred ca va fi destul de greu de pastrat o distantare. Inevitabil va fi buluc si vom vedea ce o sa iasa. Noi vom fi pregatiti pentru valul ce va urma.

Ar fi fost de ales un Paste mai restrans, era mai binevenit. Daca nu se poate altfel, vom avea spitalele aglomerate. Daca se va ajunge la aglomeratia obisnuita, probabil peste niste zile ne vom confrunta cu consecinta acestor aglomeratii, exact ce incercam sa evitam de doua luni. In nicio tara nu e un sistem sanitar capabil sa absoarba un numar mare de pacienti," a declarat Simin Aysel Florescu, directorul Institutului "Victor Babes," pentru Digi24.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Infectare

Articole recomandate

Citeste si despre