Detalii uimitoare in cazul femeii care s-a sinucis impreuna cu cei doi copii la Timisoara

/ / Modificat: 2022-05-04
Detalii uimitoare in cazul femeii care s-a sinucis impreuna cu cei doi copii la Timisoara

Iulia Bogdan avea 33 de ani si doi copii. Marti dimineata, cand ii ducea la gradinita cu masina unei rude ceva s-a intamplat in mintea ei. A oprit in fata unui bloc cu 10 etaje din zona Dambovita din Timisoara, a luat copiii, a urcat cu ei pe acoperis si s-a aruncat in gol, cu copiii in brate. Oamenii din bloc spun ca nu o cunosteau, dar au sunat de urgenta la 112. Mama si baiatul ei de 3 ani au murit pe loc, iar fetita de 6 ani a fost resuscitata in zadar timp de cateva zeci de minute. In urma lor raman un tata devastat de durere si multe intrebari.

Ce s-a aflat despre mama care si-a luat viata cu copiii in brate

Tanara femeie a facut un gest inexplicabil pentru multi. In masina in care se aflase cu copiii s-au gasit mai multe lucrusoare de-ale lor, potrivit presei locale, care a relatat ca femeia era de meserie psiholog. Cu atat mai halucinant pare gestul sau si dat fiind faptul ca totul parea sa mearga bine in viata sa.

Iulia se despartise de mai mult timp de tatal copiilor, care se afla la munca in Austria. Incercase sa isi refaca viata alaturi de un alt barbat, insa in cele din urma s-a impacat cu fostul sot si chiar depusesera actele la Starea Civila pentru a se recasatori. Cununia civila urma sa aiba loc peste aproximativ doua saptamani.

Ce spun psihologii si psihiatrii

Psihiatrul Gabriel Diaconu a analizat tragedia de la Timisoara si lanseaza doua ipoteze: o psihoza puternica a femeii sau „complexul Medeea”:

„Principala cale spre cupleta sinucidere/ pruncucidere este o tulburare acuta, severa si teribila cat priveste testarea realitatii. Vorbim evident de psihoza. Psihozele sunt generate de - in covarsitoare parte - dificultatea creierului de-a formula coerent atat lumea intima a individului, dar si relaÈ›ia cu mediul lui inconjurator. Elementul central al psihozei este delirul (...) Suicidul, aici, vine la capatul unui lant de convingeri nefiresti, care includ dimensiunea viata-moarte, anuleaza instincte de conservare si empatia fata de alta persoana. (...) A doua cale spre sinucidere/pruncucidere e intrucatva controversata. I se spune ”complex Medeea”, pornind de la povestea Lanei de Aur, expeditia argonautilor si eroul mitic Iason. In legenda cu pricina, iubirea Medeei pentru Iason este sfasiata cand acesta fuge, pe furis, cu lana de aur si o lasa pe Medeea in urma, impreuna cu cei doi copii ai lor. Din razbunare, aceasta ii omoara. Carevasazica, prin asta, protagonista povestii actioneaza ca o fiinta, desi sangeroasa, rationala, care aplica o pedeapsa definitiva tatalui tradator. Controversa are de-a face cu posibilitatea ca suicidul cu infanticid poate fi si rational”.

Psihologul Radu Leca, la randul sau, vorbeste despre depresie, dar nu exclude nici el posibilitatea unei razbunari:

„Avem aici doua variante de raspuns pentru acest caz cumva atipic: notiunea de razbunare - s-a mai vazut razbunare de acest tip, din cauze neelucidate cand mama biologica a preferat sa se omoare impreuna cu copiii, ca sa se razbune pe fostul sot, pe tatal biologic al copiilor ei.

Varianta numarul doi: avem de-a face cu o depresie postnatala majora, care nu a fost diagnosticata sau care a fost diagnosticata, dar nu a fost acceptata, adica subiectul nu a acceptat sub nicio forma tratamentul psihiatric” - sursa EGO.ro.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Cazuri copii

Articole recomandate

Citeste si despre