Sute de cazuri de gura-mana-picior intr-un oras din Romania! Boala nu are tratament

/ / Modificat: 2022-07-02
Sute de cazuri de gura-mana-picior intr-un oras din Romania! Boala nu are tratament

Boala gura-mana-picior este o infectie produsa se enterovirusuri. Aceasta se transmite foarte usor, pe cale aeriana sau prin atingerea obiectelor contaminate.

Copiii care fac aceasta boala prezinta vezicule in zurul gurii, pe palme si pe talpi. De aici si denumirea de gura-mana-picior. Veziculele sunt dureroase si provoaca un disconfort intens. Cei mai predispusi sunt copiii de 1-3 ani.

In doar 30 de zile au fost depistate 107 cazuri in cresele din Cluj. Din pacate insa, pentru aceasta boala nu exista tratament, iar copiii diagnosticati trebuie sa stea in izolare timp de doua saptamani.

„In cresele din judetul Cluj au fost inregistrate 107 cazuri in ultimele 30 zile, categoria de varsta 1-3 ani. In gradinitele din judetul Cluj au fost inregistrate 31 cazuri in ultimele 30 zile, categoria de varsta 3-6 ani”, a declarat Mihai Moisescu, director DSP Cluj, pentru monitorulcj.ro.

Simptome la care sa fii atent

Pana la aparitia veziculelor este important sa fii atent la orice simptom de imbolnavire si sa apelezi la medic cat mai curand.

  • febra (este primul simptom care apare)
  • disconfort la nivelul gatului
  • stare de rau
  • leziuni dureroase (asemanatoare blisterelor) pe limba, gingii, in interiorul obrajilor: blisterele si eruptiile caracteristice apar la 1-2 zile dupa ce se manifesta febra. Cei mai multi copii au asemenea leziuni dureroase la nivelul gurii (3)
  • eruptie cutanata pe talpi, palme si uneori fese
  • iritabilitate
  • pierderea poftei de mancare

 FOTO: kudika.ro

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Cazuri copii Boala gura mana picior

Articole recomandate

Citeste si despre