De ce stralucesc jeleurile? Cu ce sunt acoperite pentru a fi atat de atragatoare

/ / Modificat: 2021-12-19
De ce stralucesc jeleurile? Cu ce sunt acoperite pentru a fi atat de atragatoare

Jeleurile sunt unul dintre dulciurile preferate ale copiilor. Stralucitoare si frumos colorate, acestea atrag mereu atentia copiilor.

Dan Cristian Vodnar, profesor de Gastronomie Moleculară şi Biotehnologii Alimentare, în cadrul Facultăţii de Ştiinţa şi Tehnologia Alimentelor Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca, a explicat cati aditivi contin de fapt jeleurile si ce se foloseste pentru ca acestea sa fie stralucitoare. 

Conform explicatiilor oferite de profesorul Dan Cristian Vodnar, jeleurile strălucesc datorită unui compus utilizat şi în industria automobilelor. Asadar, pentru a fi atat de stralucitoare jeleurile sunt acoperite cu ceara cu care sunt lustruite si automobilele, si anume ceara de de carnauba, o ceara naturală obţinută din frunzele palmierului Copernica cerifera şi îşi are originea pe teritoriul Braziliei. În lista aditivilor alimentari, ceara de carnauba este codificată E903.

Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară consideră că  utilizarea cerii de carnauba ca aditiv alimentar nu ar reprezenta un motiv de îngrijorare pentru siguranţa alimentară.

Articole recomandate

Citeste si despre