De ce femeile din Japonia prefera sa isi tina copii in brate, si nu in carut

/ / Modificat: 2022-03-24
De ce femeile din Japonia prefera sa isi tina copii in brate, si nu in carut

Mamele din Japonia prefera intotdeauna sa isi tina copiii in brate decat in carut. Conform studiilor realizate pana acum, 4 din 5 mamici japoneze au renuntat la carucior. Ele prefera sa isi tina micutii in brate, pentru ca li se pare mult mai comod, dar este si o traditie veche a acestui popor. 

Potrivit culturii japoneze, tinutul bebelusilor in brate este o traditie. Femeile foloseau si in trecut un „Onbuhimos”, un fel de marsupiu pentru a-si purta copiii. Pe vremuri, femeile japoneze trebuiau sa mearga la munca pe camp si trebuiau sa ia cu ele bebelusii pe culturile de ore. Astfel, ii puteau supraveghea pe micuti in timp ce munceau. 

Legatura fizica, foarte importanta pentru mamele din Japonia 

Mamele japoneze pun un accent foarte mare pe legatura fizica cu copiii. Relatia lor este una profunda. Ele fac activitati cu copiii lor de la o varsta foarte frageda si nu pierd nicio ocazie de a fi aproape de ei, fizic.

De asemenea, se considera ca bebelusii plimbati in brate sunt mai relaxati si au un ritm cardiac mai scazut. Conform unui studiu realizat chiar in Japonia, pe 12 sugari sanatosi, cei care sunt purtati in brate devin imediat mai relaxati cu o frecventa cardiaca mai lenta.

Pentru ca majoritatea japonezilor folosesc transportul public, mamele care vor sa mearga prin Tokyo sau in alte orase cu autobuzul, metroul sau trenul cauta o solutie convenabila. Ele prefera sa-si poarte bebelusii in brate sau in onbuhimo – marsupiu.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Femei dupa nasterea copilului Copil carucior

Articole recomandate

Citeste si despre