De ce boala ar suferi Kate Middleton. Ar putea fi vorba despre o afectiune destul de grava, scrie presa britanica

/ / Modificat: 2024-01-18
De ce boala ar suferi Kate Middleton. Ar putea fi vorba despre o afectiune destul de grava, scrie presa britanica

Marea Britanie este pe jar dupa ce Casa Regala a anuntat ca Printesa Kate are probleme de sanatate si a fost supusa unei interventii chirugicale abdominale. In urmatoarea perioada, Kate Middleton nu va putea participa la niciun eveniment, iar cel mai probabil va trebuie sa se recupereze doua luni, pana dupa Paste. 

Toata lumea se intreaba acum de ce boala sufera Kate Middleton si de ce a fost tinut totul secret, mai ales ca este vorba despre o perioada lunga de recuperare. Din fericire, vestile sunt bune si se pare ca Printesa de Wales se simte bine dupa operatie. 

"Operatia a fost un succes si se asteapta ca ea sa ramana in spital intre zece si paisprezece zile", au declarat oficialii de la Casa Regala. 

Desi nu se stiu detalii despre afectiunea printesei, presa din Marea Britanie scrie ca nu ar fi vorba despre o boala maligna, insa este vorba despre o boala suficient de grava pentru a o tine doua saptamani in spital. 

"Recuperarea ei ar trebui sa dureze intre doua si trei luni. Dupa durata de timp in care se asteapta ca, Catherine sa ramana in spital si din tonul declaratiei emise de Palat reiese clar ca starea ei este grava”, scrie publicatia BBC.

Potrivit dr. Deborah Lee „pentru o interventie chirurgicala abdominala, majoritatea oamenilor stau in spital intre patru si sapte zile. Dupa o interventie chirurgicala laparoscopica (interventie chirurgicala care foloseste mici incizii in peretele abdominal pentru a avea acces in interiorul cavitatii abdominale sau pelvine - n.r.), acest lucru se reduce la doua pana la patru zile (...) daca un pacient trebuie sa mearga la sectia de terapie intensiva, sederea sa in spital este probabil sa fie considerabil mai lunga. Poate dura doua luni sau mai mult pentru ca pacientul sa se simta confortabil si sa se poata deplasa normal dupa aceea”, citata de Daily Express. 

Conform Daily Mail, dr. Martin Scurr este de parere ca apendictomiile (indepartarea apendicelui) si calculii biliari duc la operatii asemanatoare cu cea suferita de Printesa de Wales. Acesta spune de asemena ca „chisturile ovariene apar la unele femei si necesita o indepartare chirurgicala", tot prin laparoscopie. Totodata, „alte paciente la aceasta varsta ar putea fi supuse unei histerectomii (operatie de indepartare a uterului - n.r.)” sau „pentru a repara o hernie”. In functie de caz, aceste operatii ar putea necesita, de asemenea, o spitalizare de aproximativ zece zile.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Kate middleton Boala

Articole recomandate

Citeste si despre