Cum se va recupera materia dupa vacanta de doua saptamani. Anuntul facut de ministrul Educatiei

/ / Modificat: 2021-10-21
Cum se va recupera materia dupa vacanta de doua saptamani. Anuntul facut de ministrul Educatiei

Sorin Cimpeanu, ministrul Educatiei, a venit cu noi explicatii dupa ce presedintele Klaus Iohannis a anuntat ca toti elevii din Romania vor avea vacanta doua saptamani. 

aMinistrul Educatiei sustine ca aceasta vacanta era necesara pentru a opri valul de infectari cu care se confrunta Romania la ora actuala. De asemenea, in aceste doua saptamani vor ajunge si testele de saliva necesare pentru testarea periodica a elevilor in scoli. 

Totodata, Sorin Cimpeanu sustine ca examenele nationale nu vor fi afectate de aceasta vacanta si, pentru recuperarea materiei, se va face o modificare a structurii anului scolar. 

"Prescolarii si cei din invatamantul primar aveau oricum vacanta o saptamana, asa ca ei vor avea doar o saptamana in plus.

Pentru ceilalti vor fi doua saptamani care vor putea fi recuperate, discutam, prin modificarea structurii anului scolar. E vacanta de iarna, Scoala Altfel, astfel incat sa se pastreze structura examenelor nationale", a spus Cimpeanu.

Ministrul s-a declarat convins ca in cele doua saptamani va fi finalizata achizitia testelor pe baza de saliva. Testarea ar urma sa se faca de doua ori pe saptamana.

El a spus ca la nivelul unitatilor scolare s-a constatat o stagnare a numarului de infectari, la 16.000.

"Nu mai tarziu de 5 noiembrie vom avea decizia de modificare a structurii anului scolar. Doua saptamani de vacanta e maximul care poate fi recuperat prin modificarea structurii anului scolar.

Elevii din anii terminali nu vor avea de suferit din perspectiva numarului de saptamani de cursuri.

Nu sustin o vacanta mai mare de doua saptamani", a conchis Cimpeanu.

"Vom vedea in ce masura se va putea reveni in banci fizic, vom vedea in functie de evolutia epidemiologica", a adaugat el.

Taguri Scoala copii Scoala copii

Articole recomandate

Citeste si despre