Cu cat vor fi majorate alocatiile si din ce luna ar putea primi copiii mai multi bani

/ / Modificat: 2020-07-20
Cu cat vor fi majorate alocatiile si din ce luna ar putea primi copiii mai multi bani

Apar noi informatii despre majorarea alocatiilor! Potrivit unor surse guvernamentale, citate de Antena 3, alocatiile copiilor nu vor fi dublate de la 1 august, asa cum a precizat premierul Romaniei, insa vor fi majorate initial cu 15%. Aceasta majorare ar urma sa se faca incepand cu luna septembrie. 

Chiar daca exista o lege votata in Parlament care impune ca alocatiile trebuie dublate din luna august, surse guvernamenatele au declarat pentru Antena 3, ca, in cel mai bun caz, va fi o crestere de doar 15%, si nu din august, ci de la 1 septembrie. 

Premierul Romaniei Ludovic Orban a confirmat si el acest scenariu. 

„In doua saptamani vom solutiona aceasta problema (a cresterii alocatiilor cu 15% - n.r.). Este clar, sincer va spun, ca nu avem posibilitatea sa dublam alocatiile. Am dublat alocatiile in 2019, la Legea bugetului. In momentul in care s-a adoptat legea nu erau prevazute sursele de bani”, a declarat sambata Ludovic Orban, citat de Mediafax.

Premierul a spus ca actualul guvern doreste sa majoreze alocatiile copiilor.

„Vom asigura o crestere a alocatiilor constanta. Probabil nu o sa o facem deodata, vom gasi un mecanism de crestere a alocatiilor care sa permita o crestere la un nivel asteptat intr-o perioada de timp”, a adaugat Ludovic Orban.

Ce se intampla cu salariile profesorilor

Si salariile profesorilor sunt deocamdata in asteptare. Acestea ar trebui sa se mareasca cu cateva sute de lei, de la data de 1 septembrie, conform grilei din 2022 tot din Legea salarizarii, care este votata in Parlament si promulgata de presedinte.

Varianta pe care o vrea guvernul este ca deocamdata aceasta marire de salarii sa fie amanata.

Sursa: antena3.ro 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre