Copilul de 1 an si jumatate infectat cu coronavirus nu va fi separat de mama

/ / Modificat: 2020-03-15
Copilul de 1 an si jumatate infectat cu coronavirus nu va fi separat de mama

Copilul de 1 an si jumatate infectat cu coronavirus este internat, de sambata dupa-amiaza la Spitalul de Boli Infectioase din Iasi. 

Micutul are o stare generala buna, iar medicii spun ca vor lua masuri astfel incat mama sa stea alaturi de el. Testul mamei a iesit negativ. 

Managerul Spitalului de Boli Infectioase a mentionat ca medicii urmeaza sa decida care va fi schema de tratament care ii va fi aplicata.

„Copilul are o stare generala foarte buna. Trebuie sa vedem daca suporta uşor boala, ce simptomatologie are şi dupa aceea stabilim tratamentul care trebuie aplicat. Se poate sa fie un asimptomatic, dar poate fi sursa de infectie”, a declarat dr. Carmen Dorobat.

Managerul Spitalului de Boli Infectioase a spus, totodata, ca se incearca gasirea unei solutii pentru ca in perioada spitalizarii copilul sa nu fie separat de mama.

„Vom face in aşa fel incat mama sa stea cu el. Dorim sa asiguram protectia mamei, vom gandi o zona speciala. Este foarte greu sa iei o decizie şi sa spui ca ii desparti. Subliniez, virusul acesta aceste deosebit de contagios. Ceea ce putem noi sa facem este sa ii explicam tot ceea ce trebuie sa ştie despre acest virus, sa o invatam tot ceea ce inseamna spalat pe maini, dezinfectat şi aşa mai departe”, a declarat dr Carmen Dorobat.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre