Copil de 9 ani din Dej, in coma. Baiatul a fost gasit intr-o stare deplorabila, cu necroze pe tot corpul

/ / Modificat: 2020-07-25
Copil de 9 ani din Dej, in coma. Baiatul a fost gasit intr-o stare deplorabila, cu necroze pe tot corpul

Un copil in varsta de 9 ani din Dej a ajuns in coma la spital dupa ce medicii l-au gasit in casa, unde statea cu bunica, in stare grava. Micutul avea grave infectii pe mai multe zone ale corpului, fiind pur si simplu mancat de viermi si de muste.

Sansele de supravietuire ale baiatului sunt minime, sunt de parere medicii. Minorul era in grija mamei sale, dar era mai mult supravegheat de bunica.

Mama lui lipsea des de acasa si il neglija complet pe copil. Din cauza ranilor si necrozelor grave, baiatul a fost transferat in stare critica la Cluj-Napoca. La spital a venit si mama copilului, care nu parea foarte afectata de starea in care se afla fiul sau. Potrivit martorilor, baiatul a fost gasit intr-o casa plina de gunoaie si mizerie. 

Bunica a fost cea care a sunat la 112, dupa ce a constatat ca baiatul este inconstient. Femeia spune ca nu se mai ridicase de 3 saptamani din pat.

Surse din ancheta au declarat ca mama i-ar fi administrat copilului sedative, in incercarea de a scapa de el, acesta avand ADHD - tulburare hiperactiva cu deficit de atentie.

Medicii de la Cluj-Napoca au anuntat politia, iar bunica si mama le-au spus autoritatilor ca baiatul are probleme psihice si ca nu s-a mai ridicat din pat de aproximativ 3 saptamani.

Bunica a mai declarat ca baiatul ar fi sub tratament, prescris de un medic de familie prin telefon.

„In jurul orei 12.45, Politia municipiului Dej a fost sesizata de catre reprezentantii Spitalului Municipal Dej – Compartimentul de Primiri Urgente cu privire la faptul ca, un minor de 9 ani, din municipiul Dej a fost transportat la spital in starea comatoasa, acesta avand pe corp multiple leziuni.

In urma verificarilor efectuate la fata locului, a fost intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de rele tratamente aplicate minorului, fapta prevazuta li pedepsita de Codul penal. Totodata, a fost sesizata si Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Cluj”, transmit reprezentantii IPJ Cluj.

Mama baiatului a fost arestata si este acuzata de tentativa de omor si rele tratamente aplicate minorului. 

Sursa: https://observatornews.ro/

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre