Conditii pentru redeschiderea scolilor in septembrie

/ / Modificat: 2020-06-16
Conditii pentru redeschiderea scolilor in septembrie

Institutul National de Sanatate Publica a elaborat o serie de recomandari pentru redeschiderea scolilor in toamna.

Astfel, potrivit noilor conditii, in fiecare clasa vor putea fi prezenti maximum 10-15 elevi, cursurile vor dura maximum 4 ore pe zi, iar fiecare ora de curs va dura cel mult 30 de minute.

Documentul cu regulile a fost publicat de Ministerul Sanatatii si trimis in scoli de catre DSP pe 29 mai. Redeschiderea scolilor va avea loc pe 14 septembrie 2020, conform structurii anului scolar 2020-2021.

In timpul orelor de curs, elevii trebuie sa pastreze intre ei o suprafata de 4 metri, regula impusa si la examenele din prezent. Specialistii scriu ca“este posibila cresterea numarului de elevi in functie de conditiile locale, dar trebuie indeplinita conditia unui singur copil in banca”, insa nu este precizat ce inseamna aceasta crestere a numarului de elevi.

O alta recomandare este ca una din cele 4 ore sase deruleze in fiecare zi in spatii deschise (cum ar fi curtea scolii).

Institutul National de Sanatate Publica sustine ca “experimentele la orele de chimie/fizica/biologie care necesita miscare si/sau interactiune stransaintre elevi nu trebuie organizate”.

Pe langa asta, “elevii nu se vor muta din clasa de baza in laboratoare“, mai arata recomandarile care au statut de obligatie, dupa cum reiese din modul in care sunt formulate si din faptul ca toate masurile date de Ministerul Sanatatii prin INSP au avut statut de recomandare, dar au fost de fapt obligatii.

Orele de curs vor fi de maximum 30 de minute, iar pauzele de maximum 20 de minute, pentru a avea toti elevii timp sase spele cate 20 de secunde pe maini, la iesirea si la intrarea din pauze, se mai arata in documentul citat. Copiii nu vor sta mai mult de 4 ore la scoala.

Citeste continuarea pe supermame.ro 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre