Ce vor primi copiii ai caror parinti sunt plecati in strainatate de la stat? Anuntul facut de Gabriela Firea

/ / Modificat: 2021-12-17
Ce vor primi copiii ai caror parinti sunt plecati in strainatate de la stat? Anuntul facut de Gabriela Firea

 Gabriela Firea, ministrul Familiei Tineretului şi Egalităţii de Şanse, vrea sa ajute cat mai mult copiii ai caror parinti sunt plecati in strainatate. Aceasta a declarat ca o suma importanta de bani se va investi pentru nevoile acestor copii. 

Ministrul Familiei Tineretului şi Egalităţii de Şanse a anuntat ca vor fi alocate 50 milioane de euro din PNRR pentru realizarea a 150 de servicii de zi la nivel local dedicate protecţiei copilului – centre de zi, centre de recuperare pentru copii cu dizabilităţi. În atenția statului au intrat și copiii cu părinţi plecaţi în străinătate, pentru care se vor deschide centre speciale de consiliere.

Firea a vorbit și despre lansarea unor programe pentru sprijinirea tinerilor, ce vor viza, mai cu seamă, achiziționarea locuințelor.

„Tinerii au nevoi concrete. Îi vom ajuta să-și cumpere mai ușor o locuință sau aparatură electronică pentru muncă sau școală.

Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse are în plan facilități fiscale, construirea de creșe și grădinițe, continuarea programelor de finanțare pentru start-up-uri sau facilitarea accesului tinerilor din mediul rural la o educație de calitate.

În cadrul ministerului pe care îl conduc, va exista o Direcție Generală pentru Politici de Tineret și pentru Locuire, absolut necesară pentru identificarea de soluții într-o chestiune presantă pentru multe categorii de tineri. Știu că una dintre principalele probleme cu care se confruntă tinerii este cea a locuinței, de aceea intenționăm să construim parteneriate cu băncile și să susținem dezvoltarea unor programe de creditare pentru cumpărarea de locuințe”, a mai precizat Gabriela Firea.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre