Ce se va intampla in scolile in care multi profesori se infecteaza cu coronavirus? Anuntul facut de sefa DSP Bucuresti

/ / Modificat: 2022-02-05
Ce se va intampla in scolile in care multi profesori se infecteaza cu coronavirus? Anuntul facut de sefa DSP Bucuresti

Sefa DSP Bucuresti a explicat ce masuri se vor lua in scolile in care multi profesori se infecteaza cu coronavirus. Daca in cazul elevilor, regulile sunt clare, in ceea ce priveste profesorii nu exista un ordin comun al Ministerelor Educatiei si Sanatatii. 

Oana Nicolescu, sefa DSP Bucuresti, a explicat ce masuri se pot lua in cazul in care multi profesori de la o unitate de invatamant se infecteaza cu coronavirus. Astfel, ea a sus ca o eventuala trimitere în online a clasei unde au predat profesorii infectaţi rămâne la latitudinea directorilor școlilor, în urma anchetei epidemiologice făcute de Direcția de Sănătate Publică.

”Într-adevăr, o clasă de elevi intră în online după confirmarea a trei cazuri pozitive în decurs de 7 zile. În cazul profesorilor, lucrurile stau diferit. Ei nu au fost luați în calcul în acest ordin comun al ministerelor Sănătății și Educației.

Astfel, în cazul lor, ancheta epidemiologică făcută de DSP va concluziona împreună cu conducerea școlii dacă elevii din clasa unde predau ei pot continua fizic, adică au posibilitatea să aducă un alt profesor sau, în cazul în care era singurul profesor pentru materia respectivă va continua în online, în cazul în care acesta poate să facă acest lucru”, a explicat șefa DSP, potrivit Ziare.com. 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre