5 adevaruri incomode despre a fi mama cu norma intreaga

/ / Modificat: 2019-08-09
5 adevaruri incomode despre a fi mama cu norma intreaga

Lumea este din ce in ce mai complicata. Societatea este plina de cerinte care devin standarde pe care trebuie sa le atingem. Iar pentru femei este destul de greu.

De-a lungul generatiilor, femeile au exercitat o munca asidua ca mame si sotii, intotdeauna perfecte si pregatite sa creasca micutii si nu exista niciun dubiu in acest sens.

Dar astazi, lucrurile stau altfel. Nu se implica doar in cresterea copiilor, ci are si un loc de munca, unde este conectata toata ziua.

Nu este surprinzator faptul ca astazi, o femeie trebuie sa indeplineasca un program de lucru complet, sa fie conectata la retelele de socializare, sa-si duca copilul la balet, karate sau matematica pentru a-si dezvolta abilitatile.

Mamele care lucreaza cu norma intreaga trec printr-o serie de emotii: plang la birou pentru ca isi inchipuie ca bebelusul va avea un accident acasa, in timp ce altcineva are grija de el, devin nervoase pentru ca mai au o multime de sarcini de indeplinit, dar trebuie neaparat sa ajunga la scoala, la sedinta cu parintii.

Adevaruri incomode despre mamele cu norma intreaga

mama-munca1

1. Vei simti intotdeauna ca parasesti biroul prea devreme, dar vei continua sa muncesti acasa pana tarziu (si nimeni nu va sti)

In multe locuri exista o cultura de a ajunge devreme la serviciu si de a pleca mai tarziu decat se termina programul. Mamele care lucreaza o stiu, dar sunt, de asemenea, constiente ca nu pot sta mai mult pentru ca au multe sarcini: trebuie sa ia copiii de la scoala sau sa vada daca sunt bine acasa. Daca esti o mama care are serviciu, vei simti cum te tachineaza toata lumea pentru ca pleci mai devreme, dar ai dori ca toata lumea sa inteleaga ca mai ai un alt loc de munca acasa. Nu trebuie sa te simti rau pentru acest lucru.

2. Iti lipsesc copiii, dar mai putin decat crezi

Exista zile in care te simti vinovata pentru ca iti lasi copiii acasa si pleci, mai ales dupa concediul de maternitate. Simti ca nu vei putea suporta distanta. Dar, dupa ce te intorci la serviciu, iti vei da seama ca orele zboara si ca despartirea de cel mic nu este atat de dificila cum ai crezut. Insa este inevitabil sa nu ai biroul plin cu fotografii cu micutii tai sau cel putin un folder pe telefonul mobil cu ei. Desi uneori te costa sa fii departe, stii ca o faci pentru ei si tot sacrificiul merita.

3. In weekend nu simti nevoia sa iei o pauza

Pentru oricine, weekendurile dureaza prea putin. Dar cand esti mama care lucreaza, fiecare zi presupune un efort diferit. Faci tot posibilul pentru a fi o mama vesela si implicata, care petrece timp de calitate cu copiii, pe care abia i-ai vazut toata saptamana. Oricat de epuizata ai fi, vei incerca mereu sa profiti de timp petrecut cu ei.

4. Treaba nu se termina niciodata

Mamele cu norma intreaga trebuie sa gaseasca acel echilibru intre munca si familie. Treaba nu se termina niciodata pentru ca trebuie sa se joace cu copiii, sa spele, sa calce sau sa gateasca, dar ar fi bine sa-si gaseasca timp si spatiu si pentru ea. Daca intr-o zi simti nevoia sa faci ceva si pentru sufletul tau, nu trebuie sa te simti vinovata.

5. Cand ajungi acasa, aminteste-ti ca totul merita

Aceasta este partea cea mai buna. Intoarcerea acasa. Revederea copiilor, care este unica. Acea fericire a micutilor pentru ca te vad. Imbratisaza-i. Pregateste-te pentru emotii mari. Inima ta se va topi la strigatele vesele si mai ales cand vei simti bratele lor in jurul tau. Si te vei simti implinita. A mai trecut o zi. Ai un loc de munca, un copil care nu pare afectat de absenta ta si nu ai putea fi mai recunoscatoarea pentru asta.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Munca mama

Articole recomandate

Citeste si despre