Ce frumos a scris Papa Francisc despre familie

/ / Modificat: 2020-01-02
Ce frumos a scris Papa Francisc despre familie

Papa Francisc a scris un mesaj foarte frumos si emotionant despre ceea ce inseamna familia. Suveranul pontif a scos in evidenta faptul ca nicio familie nu este perfecta si in orice camin exista neintelegeri, insa trebuie sa invatam sa iertam, caci "fara iertare, familia devine o arena a conflictului". 

"FAMILIE, LOCUL UITARII ...

Nu exista o familie perfecta. Nu avem parinti perfecti, nu suntem perfecti, nu ne casatorim cu o persoana perfecta si nici nu avem copii perfecti. Avem reclamatii de la altii. Ne dezamagim reciproc. Prin urmare, nu exista o casatorie sanatoasa sau o familie sanatoasa fara exercitarea iertarii. Iertarea este vitala pentru sanatatea noastra emotionala si supravietuirea spirituala.

Fara iertare, familia devine o arena a conflictului si o reducere a pedepselor.Fara iertare, familia se imbolnaveste. Iertarea este asepsia sufletului, curatarea mintii si libertatea inimii.

Cine nu iarta nu are pace in suflet sau comuniune cu Dumnezeu. Durerea este o otrava care intoxica si ucide. Pastrarea durerii in inima este un gest autodistructiv. Este autofagie. Cel care nu iarta devine bolnav fizic, emotional si spiritual.De aceea, familia trebuie sa fie un loc de viata si nu de moarte. Teritoriul de vindecare si nu de boala; scenariu de iertare si nu de vinovatie. Iertarea aduce bucurie cand intristarea produce tristete, in care durerea a provocat boala."

Papa Francisc (Jorge Mario Bergoglio Pope Francis - Jorge Mario Bergoglio)

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre