Ce conditie trebuie sa indeplineasca Mos Craciun pentru a putea participa la serbarile din gradinite

/ / Modificat: 2021-12-17
Ce conditie trebuie sa indeplineasca Mos Craciun pentru a putea participa la serbarile din gradinite

In actualul context pandemic, serbarile sau alte evenimente festive care se organizeaza la final de an se pot desfasura doar in anumite conditii. Asttfel, pentru ca in gradinite sa aiba loc astfel de serbari, la care sa participe si Mos Craciun, cadrele didactice trebuie sa respecte niste reguli clare. 

Sorin Ion, secretar de stat in Ministerul Educatiei, a explicat care este principala conditie pentru ca Mos Craciun sa poata participa la serbarile din scoli si din gradinite. Acesta a transmis ca orice persoana straina, in acest caz chiar Mos Craciun, pot avea acces in unitatile de invatamant doar in situatii exceptionale, iar din aceasta categorie fac parte si serbarile. 

Potrivit ordinului comun semnat de Ministerele EducaÈ›iei È™i Sănătății, tradiÈ›ia venirii lui MoÈ™ Crăciun la serbările de final de an È™colar poate fi pusă în practică, insa in prealabil va fi nevoie de aprobarea conducerii instituÈ›iilor de învățământ.

"Ordinul comun ME/MS prevede posibilitatea accesului în È™coli È™i grădiniÈ›e a persoanelor care nu au calitatea de elev sau angajat, în situaÈ›ii excepÈ›ionale, cu aprobarea conducerii unității. Or, tradiÈ›ia lui MoÈ™ Crăciun cu siguranță poate fi considerată o situaÈ›ie excepÈ›ională. ExcepÈ›ional de plăcută, de altfel, a declarat secretarul de stat. Pe de altă parte, părinÈ›ii nu pot fi prezenÈ›i la serbări, potrivit unor surse din minister, citate de edupedu.ro.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre