Ce au inceput parintii sa faca cu testele de saliva pe internet

/ / Modificat: 2021-12-07
Ce au inceput parintii sa faca cu testele de saliva pe internet

Toti elevii din Romania au primit teste de saliva pentru a fi testati de doua ori pe saptamana, lunea si joia, in vederea limitarii raspandirii coronavirusului. Pentru ca aceasta testare nu este obligatorie multi parinti au gasit o varianta sa faca bani cu aceste teste. Au inceput sa le cand pe platformele online. 

Pentru ca multe unitati scolare au decis ca aceste teste sa fie facute acasa, de catre parinti, se pare ca nu toata lumea face aceste teste, ci mai degraba unii au speculat un business cu acestea. Pe internet au apărut deja anunțuri de vânzare a kiturilor cu teste cu salivă.

În ceea ce privește comunicarea rezultatelor, nu este o decizie unitară. Unele scoli au transmis parintilor sa trimita doar rezultatul doar daca este pozitiv, altele au cerut toate rezultatele, iar altele au solicitat părinților să treacă și data pe testul respectiv, pentru a se asigura că rezultatul nu va fi trimis de două ori.

Pentru ca nu exista o procedura clara. Unii elevi de liceu au primit testele de la profesori, in alte cazuri parintii au fost cei care au intrat in posesia acestora, iar la prescolari, testele au fost puse in ghiozdanelul copiilor pentru a le duce acasa. În unele școli testarea se va face în clasă,  dar cele mai multe școli au decis ca elevii să se testeze acasă, astfel că adultul care supraveghează procedura trebuie să se asigure că testul este folosit corect.

Testarea se bazează pe buna-credință a părinților. Dar cine garantează că un părinte trimite rezultatul corect al testului? La această întrebare autoritățile spun că fac apel la responsabilitatea părinților, să se asigure că elevii se testează de două ori pe săptămână și să comunice rezultatul întocmai.

Articole recomandate

Citeste si despre