Ce a gasit o mamica in cutia papusii cumparate pentru fetita ei. De acum vei verifica de doua ori jucariile

/ / Modificat: 2022-01-17
Ce a gasit o mamica in cutia papusii cumparate pentru fetita ei. De acum vei verifica de doua ori jucariile

O femeie din Marea Britanie a facut publica o descoperire uluitoare facuta in cutia papusii pe care dorea sa o achizitioneze pentru fiica sa dintr-un cunoscut lant de magazine. Vigilenta sa a dus la evitarea unei potentiale tragedii, dar a tinut sa traga un semnal de alarma pentru toti acei parinti care nu s-ar gandi sa verifice atent o jucarie.

Cand vrei sa cumperi o jucarie pentru copil te uiti in primul rand la detaliile care o fac adecvata pentru varsta sa si nu te-ai gandi niciodata ca ar putea veni la pachet cu un pericol major. La fel a crezut si Haleemah Patel, din Blackburn, Anglia, care a vrut sa cumpere o papusica pentru fetita ei din magazinul Aldi. A observat in cutie un obiect argintiu, lucios, insa s-a gandit initial ca era unul dintre accesoriile cu care era comercializata papusa.

La o privire mai atenta, insa, a observat ceva ce a facut-o sa ii alerteze imediat pe angajatii magazinului: obiectul lucios era, de fapt, o lama de cutit, care, daca ar fi trecut neobservat, ar fi putut reprezenta un pericol major pentru fiica sa, prea mica pentru a avea voie sa umble cu obiecte taioase si ascutite.

Ce s-a intamplat cu papusa „inarmata”

Ambalajul papusii era deteriorat, semn ca probabil cineva a pus inauntru lama de cutit. Cutia a fost predata angajatilor pentru verificari, dar nu s-a mai intors la femeia care a facut sesizarea si a cerut sa discute cu managerul, probabil pentru ca ea sa nu mearga mai departe cu reclamatiile.

„Am remarcat obiectul si, din fericire, m-am uitat de doua ori la el. Asa am descoperit ca era o lama adevarata de cutit”, a declarat Haleemah Patel,

Lama era in partea din spate a cutiei de papusi, in spatele unui biberon pentru papusi.

Reprezentantii magazinului au afirmat, ulterior, ca papusile au fost retrase de la raft pentru verificari si ca in urma anchetei interne s-a stabilit ca ambalajul a fost deteriorat intentionat de cineva, care a introdus lama in cutie. Nu se cunoaste, insa, autorul faptei.

De asemenea, a fost sesizat furnizorul, pentru a se stabili daca este vorba despre un viciu de productie, insa aceasta ipoteza a fost exclusa: ”Furnizorul a confirmat ca produsul este trecut printr-un detector de metale foarte sensibil inainte de a parasi fabrica si ca ambalajul nu ar fi putut fi compromis in timpul procesului de fabricatie”.

„Vreau sa le atrag parintilor atentia sa fie vigilenti atunci cand cumpara jucarii. Continutul fiecarei cutii trebuie verificat atent. Daca papusa ar fi ajuns la fetita mea cu acel cutit, s-ar fi putut intampla ceva cu consecinte fatale” - Haleemah Patel.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Papusa plastic

Articole recomandate

Citeste si despre