7 motive pentru care orice copil are nevoie de o papusa de la Mos Craciun, indiferent de sex

/ / Modificat: 2021-12-06
7 motive pentru care orice copil are nevoie de o papusa de la Mos Craciun, indiferent de sex

Multi parinti se pregatesc deja pentru venirea lui Mos Craciun. Acestia cauta jucarii pentru cei mici online, sau prin magazine.

Insa, din pacate, inca mai exista conceptia potrivit careia, anumite jucarii sunt pentru copii, iar altele, pentru baieti. Insa, in realitate, nu exista jucarii pentru fete si pentru baieti. Toate jucariile sunt pentru toti copiii. Asa cum fetele se pot juca cu masinute, si baietii se pot juca cu papusi.

Ba mai mult, psihologii recomanda ca toti copiii, indiferent de gen, sa aiba o papusa. Acestea sunt jucariile perfecte pentru a stimula creativitatea, imaginatia si jocul liber al copiilor, departe de stereotipurile sexiste.

Din acest motiv, credem ca este important ca printre multele jucarii pe care copiii le cer de Craciun sa se numere si o papusa, fie ca este vorba de clasica papusa de carpa, de papusile care sunt personaje de desene sau de papusile tip bebelusi.

Inca mai ai dubii? Iata ce beneficii are oferirea de papusi copilului

1. Promovarea empatiei

Joaca cu papusile ii ajuta pe copii sa dezvolte empatia si alte abilitati sociale, cum ar fi grija fata de ceilalti, respectul, egalitatea si afectiunea, deoarece sunt jucarii care ii invita pe copii sa le imbratiseze, sa le ingrijeasca, sa le alinte si sa comunice cu ele.

2. Ajuta la acceptarea si respectarea diversitatii

In conformitate cu ceea ce s-a mentionat despre empatie, daca oferim copiilor papusi cu caracteristici fizice diferite de ale lor (fie ca este vorba de o nuanta diferita a pielii sau de rasa, papusi cu ochelari sau implanturi cohleare, papusi cu vitiligo, papusi cu dizabilitati precum sindromul Down...), vom promova respectul pentru diversitate si vom consolida valorile de integrare si toleranta.

3. Stimuleaza jocul de rol

Jocul cu papusile este o modalitate excelenta de a stimula jocul de rol, deoarece copilul va da papusii rolul care i se potriveste cel mai bine in orice moment, incurajand jocul simbolic si invatarea a numeroase abilitati.

De exemplu, o papusa ar putea deveni un bebelus pe care sa-l ingrijeasca si sa-l hraneasca, asa cum mama sau tatal au facut si inca fac cu copilul. Sau poate fi un pacient care trebuie vindecat, un client care trebuie imbracat sau pieptanat, un elev care trebuie invatat... etc.

4. Stimuleaza abilitatile lingvistice

In timp ce se joaca, copiii imita adesea vocile diferitelor personaje sau chiar isi pun intrebari si apoi raspund singuri la acestea. Acest lucru se observa in special atunci cand se joaca cu papusi. Prin urmare acest lucru ajuta la dezvoltarea abilitatilor lingvistice. Acest lucru imbunatateste comunicarea si ajuta la dezvoltarea vocabularului.

5. Dezvoltarea de abilitati importante pentru viata

Pe langa situatiile enumerate mai sus, joaca cu papusile ii ajuta pe copii sa dezvolte abilitati importante pentru viata, cum ar fi controlul propriilor emotii, luarea deciziilor, rezolvarea conflictelor si, bineinteles, socializarea, atunci cand se joaca impreuna cu prietenii sau fratii.

6. Depasirea temerilor si adaptabilitate la nou

De asemenea, joaca cu papusile ii ajuta pe copii sa isi depaseasca temerile si sa se adapteze la situatii noi. Acestea sunt de mare ajutor si parintilor a caror copii trebuie sa ia pastile sau sa foloseasca inhalatorul. Parintii se pot folosi de papusi pentru a le arata copiilor cat de simplu este acest proces, dar si pentru a-i face sa inteleaga care este procedeul de folosire al acestora.

7. Stimuleaza dezvoltarea motrica

In cele din urma, papusile sunt jucaria perfecta pentru a stimula dezvoltarea motrica a copiilor, atat a motricitatii fine (de exemplu, cand le imbraca si le dezbraca, cand se joaca cu parul sau cu machiajul, cand se prefac ca le hranesc...), cat si a motricitatii grosiere.

Sursa foto: pexels.com

Taguri Papusa plastic

Articole recomandate

Citeste si despre