Caz extrem de rar. Gemeni, nascuti in ani diferiti. Cum este posibil si unde s-a intamplat acest lucru

/ / Modificat: 2022-01-04
Caz extrem de rar. Gemeni, nascuti in ani diferiti. Cum este posibil si unde s-a intamplat acest lucru

Un caz extrem de rar a avut loc in Statele Unite ale Americii. O femeie a dat nastere unei perechi de gemeni, insa micutii s-au nascut in ani diferiti. Potrivit oamenilor de stiinta si statisticilor un astfel e caz poate aparea o data la doua milioane de nasteri.

Cazul a facut rapid inconjurul lumii, micutii devenind rapid celebri. De assemenea, spitalul in care s-au nascut a declarat pentru presa ca acest caz este extrem de rar in intreaga lume, dar si ca se simt norocosi ca acest lucru s-a intamplat in spitalul lor. 

Gemeni nascuti in ani diferiti. Cum este posibil

Gemenii s-au nascut in statul american California, la Centrul Medical Natividad din Salinas. Fiica, s-a nascut cu 15 minute mai devreme decat baiatul familiei. Astfel, cei doi gemeni, desi s-au nascut la 15 minute diferenta, au zile, luni si ani de nastere diferiti, unul nascandu-se pe 31 decembrie 2021, iar al doilea pe 1 ianuarie 2022.

“Natividad a salutat-o pe Aylin Yolanda Trujillo ca primul bebelus al lui 2022. Fratele ei geaman, Alfredo Antonio Trujillo s-a nascut cu 15 minute mai devreme, vineri, pe 31 decembrie la ora 23:45, ceea ce inseamna ca zilele lor de nastere cad intr-o zi, luna si an diferit - o probabilitate de unu la doua milioane!”, au anuntat reprezentantii spitalului pe Twitter, potrivit HotNews.ro.

“Mi se pare uimitor sa ma gandesc ca gemenii au zile de nastere diferite. Am fost surprinsa si fericita ca ea s-a nascut la miezul noptii.”, a afirmat mama copiilor.

Intamplarea a fost unica si fericita pentru medici, acestia declarandu-se uimiti, dar si incantati de aceasta intamplare.

Dr. Ana Abril Arias, unul din medicii care au luat parte la nastere, a declarat ca “a fost una din cele mai memorabile nasteri” din cariera sa.

O pereche de gemeni nascuti in decenii diferite 

Acest caz nu este insa unic. De-a lungul anilor s-a mai intamplat ca gemeni sa fie nascuti in ani diferiti. Un caz si mai rar, de gemeni nascuti in decenii diferite, a avut loc tot in America, in urma cu doi ani.

In acest caz gemenii s-au nasscut la o distanta de 30 de minute unul fata de celalalt, unul pe 31i decembrie 2019, iar al doilea pe 1 ianuarie 2020. Astfel, cei doi s-au nascut in zile, luni, ani si decenii diferite.

FOTO: tuko.co.ke

Articole recomandate

Citeste si despre