Cand va incepe vaccinarea anticovid la copiii cu varsta intre 5 si 11 ani. Anuntul facut de Valeriu Gheorghita

/ / Modificat: 2021-11-02
Cand va incepe vaccinarea anticovid la copiii cu varsta intre 5 si 11 ani. Anuntul facut de Valeriu Gheorghita

Valeriu Gheorghita, seful campaniei de vaccinare impotriva Covid, a venit cu noi precizari despre imunizarea copiilor cu varsta cuprinsa intre 5 si 11 ani. Medicul militar a precizat ca vaccinarea la aceasta grupa de varsta ar putea incepe in luna decembrie, insa nu data ar putea fi devansata. 

Medicul militar a precizat că autoritățile au început deja pregătirile pentru campania de vaccinare a copiilor din această grupă de vârstă.

„Datele de siguranță și de eficacitate sunt cât se poate de bune. Vaccinarea cu schemă completă la grupa de vârstă 5-11 ani s-a asociat cu o eficacitate de peste 91% în ceea ce privește prevenirea cazurilor de Covid.

Pfizer a depus la Agenția Europeană a Medicamentului datele studiilor clinice efectuate și ne așteptăm ca la jumătatea lunii decembrie, însă este posibil ca acest termen să fie devansat, EMA să facă recomandarea de administrare pentru grupa de vârstă 5-11 ani, pentru vaccinul BioNTech/Pfizer”, a explicat medicul militar.

Flacoanele de vaccin sunt diferite pentru această grupă de vârstă, a amintit Valeriu Gheorghiță. Vor fi zece doze de vaccin în fiecare flacon, iar fiecare doză va avea o treime din cantitatea folosită în prezent la copiii de peste 11 ani și la adulți, a precizat medicul Valeriu Gheorghiță. 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre