Cand ar putea fi inchise din nou scolile. Ministrul Sanatatii a facut anuntul

/ / Modificat: 2022-01-08
Cand ar putea fi inchise din nou scolile. Ministrul Sanatatii a facut anuntul

Alexandru Rafila, ministrul Sanatatii, a facut noi precizari in ceea ce priveste inchiderea scolilor in perioada valului 5 al pandemiei. Oficialul a declarat ca se va recurge la aceasta masura doar in cazul in care numarul infectarilor va creste alarmant, iar numarul internarilor va coplesi sistemul sanitar. 

"Decizia trebuie să ţină cont de modul în care se manifestă această variantă din punct de vedere clinic şi dacă vor fi cazuri multe, dar cu o proporţie mică de cazuri care ajung în spital, atunci nu avem niciun motiv să întrerupem activitatea şcolară.

Dacă vor fi cazuri multe, cu blocarea spitalelor atunci poate fi luată o măsură temporară, dar menţinerea deschisă a activităţilor şcolare, nu cu orice preţ, categoric, dar cu un altgoritm care să fie raţional şi care să nu repete erorile majore, – aş spune şi îmi pare rău că spun lucrul ăsta – şi în mod repetat, în care şcolile din România au fost închise luni de zile când aveam 100 sau 200 de cazuri pe zi, total nejustitificat şi aş spune chiar iresponsabil”, a transmis ministrul Sănătăţii.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre