Când va disponibil vaccinul Pfizer pentru copii. Anunţul autoritatilor

/ / Modificat: 2021-12-05
Când va disponibil vaccinul Pfizer pentru copii. Anunţul autoritatilor

EMA si OMS au anuntat ca vaccinul Pfizer va putea fi administrata si copiilor cu varsta cuprinsa intre 5 si 11 ani incepand cu 13 decembrie, cu o saptamana mai devreme decat era prevazut initial. 

Italia a aprobat la 1 decembrie vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani, în timp ce autoritatea de reglementare din Franța a susținut acest lucru pentru copiii cu risc ridicat și pentru cei care trăiesc cu persoane vulnerabile, conform agenției Reuters.

Republica Cehă a precomandat vaccinuri pentru 700.000 de copii cu vârste între 5 și 11 ani, a anunțat Radio Cehia, iar Ungaria a început vaccinarea copiilor cu vârste între 16 și 18 ani la jumătatea lunii mai. Germania va oferi probabil vaccinuri pentru copiii sub 12 ani de la începutul anului 2022, a raportat DW, după ce a aprobat vaccinurile pentru adolescenți în august.

Estonia, Danemarca, Grecia, Irlanda, Italia, Lituania, Spania, Spania, Suedia și Finlanda oferă vaccinuri copiilor cu vârste de peste 12 ani. Aproximativ 63% dintre olandezii cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani sunt complet vaccinați, potrivit datelor guvernamentale din 28 noiembrie.

Agenția Europeană pentru Medicamente a precizat într-un comunicat că a luat această decizie după ce a ajuns la concluzia că „beneficiile pentru vaccinurile Comirnaty la copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani depășesc riscurile, în special la cei cu afecțiuni care cresc riscul de COVID-19 sever”.

Articole recomandate

Citeste si despre