Bursele de merit, eliminate. Sute de mii de elevi raman fara bani dupa ce a fost facuta aceasta modificare

/ / Modificat: 2022-01-06
Bursele de merit, eliminate. Sute de mii de elevi raman fara bani dupa ce a fost facuta aceasta modificare

Sute de mii de elevi au ramas fara burse dupa ce, in urma unui ordin al Ministerului Educatiei, a fost modificata media pentru care se acorda bursele de merit. Astfel, daca pana acum, aceste burse se acordau de la media 8.50, acum se vor da de la media 9.50.

Aceasta masura a creat revolta in randul elevilor si mai multe asociatii au anuntat ca vor ataca aceasta decizie in instanta. Noua modificare va afecta aproximativ 730.000 de elevi. 

"Este tăiat numărul beneficiarilor de burse de merit, fiind afectați sute de mii de elevi din țară. Astfel, 730 000 de elevi din România rămân fără burse. Dacă ar fi să rostim numele fiecărui elev condamnat de către Ministrul Sorin Cîmpeanu, ne-ar lua peste 8 zile, iar asta citind un nume pe secundă, fără a lua vreo pauză. Probabil, în următorii 4 ani, 730 000 de tineri vor părăsi România, dezamăgiți de eșecurile sistemului", susțin reprezentanții elevilor.

Ei reclamă că ordinul a fost publicat "peste noapte, din pix, fără a fi publicat vreun proiect pe site-ul Ministerului".

"Vom ataca în instanță ordinul, pentru a ne asigura că niciun elev nu va fi prejudiciat în urma unor ordine date peste noapte în mod ilegal", potrivit sursei citate.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre