Boala care afecteaza tot mai multi copii dupa infectia cu Covid. Avertismentul lui Raed Arafat

/ / Modificat: 2022-01-11
Boala care afecteaza tot mai multi copii dupa infectia cu Covid. Avertismentul lui Raed Arafat

Raed Arafat, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, atrage atentia parintilor in ceea ce priveste o afectiune grava ce afecteaza tot mai multi copii dupa infectia cu coronavirus. Seful DSU spune ca, potrivit unor analize și studii efectuate de Centrul de Control al Bolilor din Statele Unite, au aparut tot mai multe cazuri de copii ce dezvolta diabet de tip 1 dupa Covid. 

"Vedem din ce în ce informații noi care apar, din păcate informația care a apărut la Centrul de Control al Bolilor din Statele Unite care corelează infectarea la copii cu apariția unui număr mai mare de copii cu diabet de tip I, diabet juvenil, care se pare că sunt studii și analize făcute de către Centrul de Control al Bolilor din Statele Unite care e un centru foarte serios, analizând foarte multe date din sistemul lor de asigurări și unde spune că au apărut mai multe cazuri decât de obicei de diabet de tip I și se corelează cu infectarea cu SARS-CoV-2. 

Deci iată-ne, noi tot timpul vorbim de vaccinarea și efectul ei pe termen lung, dar uităm ce tot timpul am avertizat şi am spus nu eu, ci lumea științifică a spus acest lucru: atenție, COVID-ul nu e o boală simplă, există așa-zisul long COVID sau COVID-ul pe termen lung și asta arată impactul COVID-ului pe sănătatea omului pe termen mai lung. Se pare că unul dintre aceste efecte, dacă continuă această analiză şi confirmă ce este deja publicat, unul din aceste efecte este apariția la un anumit procent dintre copiii infectați cu SARS-CoV-2 a diabetului de tip I”, a afirmat Raed Arafat, luni seară, la B1 TV.

Raed Arafat trage astfel un semnal de alarmă cu privire la urmările pe care infectarea cu SARS CoV-2 le poate avea asupra vieții copiilor. 

"Nu îl înțep o dată cu vaccinul, dar, cu siguranță, se va înțepa o dată, de două, de trei pe zi pentru insulină pe toată viața. Odată pornită această complicație nu știm încă dacă este temporară, ea de regulă este permanentă. (...) Nu trebuie să ne mire, pentru că la noi refuzăm și vaccinarea pentru rujeolă, refuzăm și vaccinarea pentru alte boli. Adică nu este o chestie care este caracteristică COVID-ului, este o chestie generală la noi refuzul vaccinării fără o motivare foarte clară științifică și faptul că ascultăm ce ne zice unul și altul care nu sunt deloc avizați în acest domeniu", a mai explicat șeful DSU. 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre