Biserica Ortodoxa: "Sfanta Impartasanie nu este o sursa de infectare cu coronavirus"

/ / Modificat: 2020-03-18
Biserica Ortodoxa:

 

Reprezentantii Bisericii Ortodoxe Romane sustin ca Sfanta Impartasanie nu este o sursa de infectare cu noul coronavirus. 

In schimb, slujbele vor avea loc in aer liber, iar sfintirea caselor credinciosilor se suspenda pe perioada starii de urgenta. De asemenea, slujbele in aer liber se vor face cu numarul maxim admis de autoritati, cu respectarea distantei de minim 1 metru intre participanti, a anuntat Vasile Banescu, purtatorul de cuvant al Bisericii Ortodoxe Romane. 

„In conformitate cu noile cerinte legale, cuprinse in ordonanta militara data in starea de urgenta, toate slujbele religioase se vor savarsi exclusiv in aer liber (cu numarul maxim admis de autoritati  si cu respectarea distantei de 1 metru intre participanti). in biserici se pot citi doar rugaciuni individuale si se poate spovedi (individual). Orice slujba religioasa se va oficia doar afara! Practica (locala) a sfintirii caselor se suspenda in aceasta perioada critica”, a declarat Vasile Banescu.

In ceea ce priveste Sfanta Impartasanie, reprezentantii Bisericii spun ca aceasta nu este o sursa de infectare cu noul coronavirus. 

"Sfanta impartasanie NU este o sursa de infestare pentru omul credincios. Cei necredinciosi nu se impartasesc deloc; doar isi permit sa comenteze pe marginea unei probleme pe care nu au cum sa o inteleaga in absenta credintei. Cei mai slabi in credinta isi vor transa dilemele in cadrul spovedaniei, impreuna cu duhovnicul lor”, a spus Vasile Banescu. Mesajul purtatorului de cuvant al Bisericii Ortodoxe pentru credinciosi este unul care indeamna la realism, solidaritate si constiinta civica.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre