Bill Gates: "Scolile ar putea ramane inchise pana in toamna lui 2021"

/ / Modificat: 2020-07-24
Bill Gates:

Omul de afaceri Bill Gates a declarat, intr-un interviu pentru CBS News, ca modul in care a fost gestionata pandemia a fost o greseala uriasa, citeaza Daily Mail. El a afirmat ca ar putea fi nevoie de "un numar incredibil de mare" de doze de vaccin pentru ca virusul sa fie eliminat.

Fondatorul Microsoft este de parere ca scolile ar putea fi inchise pana in toamna anului 2021. El a declarat ca trebuie insistat pe identificarea unor strategii si solutii prin care scolile si cursurile sa functioneze din nou, fara a exista riscul de imbolnavire. Cea mai mare ingrijorare a sa este inchiderea scolilor.

„Dupa decese, inchiderea scolilor va fi un cost foarte mare pentru noi. in prezent, scolile centrale nu au resurse pentru cursuri online, iar scolile private si cele din suburbii se descurca mult mai bine la capitolul acesta”, a mentionat Gates.

Afeceristul a afirmat ca restrictiile au ajutat foarte mult la combaterea raspandirii virusului si le considera foarte importante, insa relaxarile nu au venit la momentul potrivit. 

„Deschiderea barurilor in contextul sustinerii economiei versus riscul de infectare. O multime de strategii de acest fel au fost gresite”, a declarat Bill Gates.

Omul de afaceri sustine ca unele dintre cele mai eficiente metode de a combate coronavirusul sunt distantarea sociala, purtarea mastii de protectie si, evident, un vaccin eficient.

Fundatia lui Bill Gates a donat 300 de milioane de dolari pentru a sprijini efortul de a combate pandemia.

Intrebat si despre teoriile conspiratiei dezvoltate in jurul numelui sau, Gates a declarat urmatoarele: „Nu, nu este nicio legatura intre vaccin si vreun dispozitiv de urmarire. Nu exista si nu inteleg de unde a aparut teoria asta”. 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre