Baietel de doi ani, in coma dupa ce a fost muscat de o capusa. Boala rara pe care a dezvoltat-o

/ / Modificat: 2019-06-12
Baietel de doi ani, in coma dupa ce a fost muscat de o capusa. Boala rara pe care a dezvoltat-o

Un baietel din Kentucky, SUA, a trecut prin momente dramatice dupa ce a fost muscat de gat, de o capusa. A intrat in coma si a dezvoltat febra "Rocky Mountain", o boala infectioasa rara, cu care se confrunta 20.000 de oameni, scrie abcnews.

Mama baietelului nu s-a panicat cand si-a vazut fiul muscat de capusa. A inlaturat-o si a fost convinsa ca pericolul a trecut. La scurt timp, insa, micutul Jackson Oblisk a inceput sa faca febra, sa-i apara pete roz pe corp si sa se simta foarte rau. Nu mai putea sa manance sau sa vorbeasca si era si hipersensibil la atingere.

"Copilul meu nu se ridica, nu manca, nu bea, facea febra de 40 de grade si daca il atingeam, el tipa", a povestit mama lui Jackson.

capusa

Diagnostic rar

Cand a ajuns la spital cu copilul, medicii s-au gandit ca ar putea fi vorba de febra "Rocky Mountain". Dar fiind o boala rara, au facut teste suplimentare si rezultatele le-au confirmat banuielile.

Aceasta boala rara l-a tinut pe micutul Jackson inconstient timp de aproape o saptamana. S-a trezit chiar a doua zi, dupa aniversarea lui. Acum starea micutului s-a ameliorat si isi revine pe zi ce trece.

capusa1

Simptomele bolii "Rocky Mountain"

Doar 3000 de cazuri de febra "Rocky Mountain" se gasesc in America. Persoanele afectate de aceasta boala se confrunta cu eruptie cutanata pe corp, cu febra ridicata, dureri puternice de cap, stare generala de rau si greata. In cazuri mai grave, insa, pot fi afectati plamanii, dar si creierul si ficatul.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Boala muscaturii de capusa Muscatura capusa

Articole recomandate

Citeste si despre