Alexandru Rafila: "Scolile nu trebuiau sa se inchida, de fapt. Nu exista nici o justificare"

/ / Modificat: 2021-01-13
Alexandru Rafila:

Medicul Alexandru Rafila sustine ca este fezabil ca scolile sa fie redeschise pe 8 februarie. Mai mult, reprezentantul Romaniei la OMS este de parere ca scolile primare nici macar nu trebuiau inchise. 

„Este absolut fezabil. Scolile nu trebuiau sa se inchida, de fapt. Nu exista nici o justificare a inchiderii scolilor, daca ne referim macar la scolile primare. Romania a devenit unicat in UE, cu o incidenta relativ redusa fata de alte tari, a tinut scolile inchise un an de zile. Lucrul asta nu mai poate sa continue, nu atat din punct de vedere al procesului de invatamant, cat mai ales din punctul de vedere al afectarii grave a modului in care se dezvolta copiii”, a declarat la RFI Alexandru Rafila.

„Mi se pare hazardata afirmatia unui reprezentant de la Ministerul Sanatatii, care spunea ca nu se vor deschide scolile, mai ales ca numarul de cazuri noi este tot mai mic, am avut doar 2.000 ieri, cu 7.000 de teste. Trebuie sa ne lamurim: ori avem o situatie epidemiologica grava, pe care nu o cunoastem si lucrul asta trebuie asumat ori avem o situatie epidemiologica total sub control, dupa numarul de teste efectuate si numarul de teste pozitive si atunci nu ar trebui sa existe nici cea mai mica discutie legata de redeschiderea scolilor”, a precizat medicul Alexandru Rafila.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre