Alexandru Rafila, despre cresterea cazurilor de coronavirus: "Nu trebuie speriati parintii"

/ / Modificat: 2020-06-16
Alexandru Rafila, despre cresterea cazurilor de coronavirus:

Alexandru Rafila, reprezentantul Romaniei la Organizatia Mondiala a Sanatatii, a declarat ca numarul cazurilor de coronavirus in Romania a fost in crestere in ultimele zile.

De asemenea, medicul a afirmat ca este "imposibil" ca datele privind diagnosticarile cu COVID-19 sa fie manipulate. El arata ca procentul de imbolnaviri, de cinci la suta din numarul de teste, este unul mare, de natura a crea preocupare.

"Cinci la suta e un procent mare, nu am mai avut de mult. Trebuie sa fim preocupati, nu panicati, nu trebuie speriati parintii, sa nu isi mai trimita copiii la gradinita, nu trebuie speriati varstnicii”, a afirmat Alexandru Rafila, luni seara, la Digi 24.

El a spus ca 5% este un procent "ingrijorator” si de aceea trebuie respectate masurile de prevenire a raspandirii virusului.

Rafila a respins acuzatiile conform carora cifrele privind imbolnavirile ar fi folosite cu scopul de a manipula.

"Nu exista niciun fel de regie"

"Lumea trebuie sa fie constienta ca nu exista niciun fel de regie. (…) in momentul de fata modul de raportare a cazurilor face practic imposibil modul de manipulare a datelor pentru ca aceste date sunt raportate de fiecare judet in parte, sunt 42 de raportari care sunt centralizate de Serviciul de Transmisiuni Speciale”, a mai afirmat el.

"Nu e vorba numai de reactia mea, in general a oamenilor care lucreaza in sanatatea publica, sunt foarte diferite de realitate ar trebui sa explice colegii care fac acest lucru in mod curent cum se face testarea, cum se face raportarea. Noi ducem lipsa de abilitate in comunicare. Facem lucruri foarte bune, dar nu stim sa le prezentam suficient sa fie lumea lamurita care e situatia cu aceasta epidemie, cum se testeaza, cum se raporteaza, acest lucru ar trebui explicat si atunci lucrurile ar intra intr-o relaxare si lumea nu ar mai avea anumite opinii. Oamenii sunt de buna credinta, dar necunoscand bucataria pot sa aiba o opinie diferita”, a mai afirmat medicul.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre