Alaptarea in public si presiunea sociala

/ / Modificat: 2019-04-15
Alaptarea in public si presiunea sociala

Alaptarea in public ar trebui privita ca un act normal si firesc. Bebelusul trebuie sa fie hranit atunci cand cere, nu il poti programa sa-i fie foame doar cand se afla acasa.

Mamicile sunt convinse ca alaptarea in public este un drept fundamental al lor si al copilului. Dar sunt oameni care sunt de parere ca acesta este un act intim, care nu ar trebui sa se desfasoare in vazul tuturor.

Neonatologii, pediatrii si toti specialistii din domeniul medical, de altfel, spun la unison ca laptele matern este cel mai complex si sanatos aliment pentru un bebelus si singurul de care are acesta nevoie pana la 6 luni.

Dar alaptarea in public, ramane, insa, un subiect controversat si multe mame renunta sa mai hraneasca copiii la san pentru ca nu sunt tot timpul acasa si nu pot sta acoperite intr-un mall sau intr-un parc, ori la restaurant, ori de cate ori cel mic trebuie alaptat.

Vedete care sustin alaptarea in public

Sunt multe cazuri de celebritati din lume care sustin alaptatrea in public si nu se sfiesc sa isi hranesca micutii, indiferent de locul in care se afla. Este cazul lui Beyonce, Gisele Bündchen, Pink sau Alanis Morissette.

beyonce-alaptare

Imaginile cu Larissa Waters, senatoare din Austrlia, alptandu-si copilul in Parlament au facut inconjurul lumii in mai 2017.

larissa

Din Romania, Adela Popescu a postat in urma cu cateva saptamani o fotografie in care aparea alaptandu-si fiul la un salon de unghii. Si Dana Rogoz le-a aratat fanilor sai cum isi alapta bebelusul.

rogoz-alaptare

Lege pentru alaptarea in public

In urma cu un an, senatorii romani au adoptat proiectul de lege privind sanctionarea persoanelor fizice si juridice care interzic sau impiedica alaptarea in public. Amenzile, care vor fi date de MAI sau Protectia Consumatorului, sunt cuprinse intre 100 si 2.000 lei.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Alaptare Alaptarea la cerere

Articole recomandate

Citeste si despre