Afecteaza vaccinul impotriva Covid ciclul menstrual. Ce arata datele celui mai recent studiu

/ / Modificat: 2022-01-09
Afecteaza vaccinul impotriva Covid ciclul menstrual. Ce arata datele celui mai recent studiu

Foarte multe femei au constatat ca dupa vaccinarea impotriva Covid ciclul lor menstrual s-a modificat. Pentru a afla cu exactitate ce se intampla, de fapt, oamenii de stiinta au realizat un studiu amplu pentru a afla ce efecte poate avea imunizarea anti-Covid asupra menstruatiei, notează New York Times.

Ce au descoperit cercetatorii

Dupa vaccinarea impotriva Covid din ce în ce mai multe femei au raportat o dereglare a ciclului menstrual. Simptomele au variat de la întârzieri, sângerare abudentă, dureroasă sau chiar revenirea menstruației la femeile care se aflau la menopauză. Studiul a aratat ca multe dintre femeile vaccinate au avut un ciclu menstrual cu o durata mai lunga, comparativ cu cele nevaccinate. Mai mult de atât, menstruația femeilor vaccinate anti-COVID a întârziat cu aproximativ o zi.

În același timp, ciclul menstrual și-ar fi revenit de la sine după 1-2 luni de la vaccinare. Totuși, impactul ar fi fost mai mare la femeile care au fost vaccinate cu ambele doze în timpul aceluiași ciclu menstrual, care durează aproximativ o lună.

„Sperăm ca acest studiu va încuraja producătorii de vaccinuri și studiile clinice să pună întrebări despre ciclul menstrual, în același mod în care pune și despre alte semne vitale”, a spus dr. Diana Blanchi, directorul Institutului Național de Sănătate a Copilului și Dezvoltare Umană Eunice Kennedy Shriver din Statele Unite ale Americii.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre