Un copil de un an si jumatate a murit dupa ce a mancat popcorn

/ / Modificat: 2019-05-22
Un copil de un an si jumatate a murit dupa ce a mancat popcorn

Un copilas de un an si jumatate a murit sub ochii mamei sale. Se pare ca micutul inghitise popcorn. Intamplarea s-a petrecut in comuna Paltinis, judetul Botosani, unde bebelusul locuia doar cu mama sa, tatal fiind plecat la munca in strainatate.

Copilul a inceput sa se simta rau si mama a sunat la salvare, dar echipajul de prim-ajutor sosit la fata locului l-au gasit pe micut in stop-cardiorespirator. Transportat la spital, acesta a decedat.

Cazul a ajuns in atentia reprezentantilor Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Botosani.

"Potrivit informatiilor pe care le avem la aceasta ora prezentate de colegii mei intr-o scurta informare, a rezultat faptul ca acest copil a decedat din cauza faptului ca s-a inecat cu un graunte de la popcorn, graunte care in timp i-a perforat plamanul, fapt care a fost constatat la necropsie. Mama acestuia este momentan cercetata de catre politie," a declarat Alexandru Colbu, purtator de cuvant DGASPC, pentru botosaneanul.ro.

Autoritatile s-au sesizat, iar cazul este cercetat de politistii de la Inspectoratul de Politie Judetean Botosani, care vor stabili cine se face vinovat pentru moartea micutului.

"In cauza este intocmit un dosar penal in rem (pe fapta) sub aspectul comiterii infractiunii de ucidere din culpa. In urma administrarii probatoriului si in functie de rezultatul necropsiei, vor fi dispuse masuri conform prevederilor Codului de Procedură Penala", a precizat Maria Carp, purtator de cuvant IPJ Botosani.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Popcorn Popcorn alimentatie copii

Articole recomandate

Citeste si despre