Popcornul, un pericol pentru copiii mici. Experienta socanta a unei mame

/ / Modificat: 2022-11-15
Popcornul, un pericol pentru copiii mici. Experienta socanta a unei mame

Popcornul reprezinta una dinte gustarile preferate de copii. Floricelele de porumb sunt gustoase si satioase, sunt o gustare sanatoasa, mai ales daca sunt preparate in casa si multi parinti nu se gandesc de doua ori inainte de a le oferi copiilor drept gustare. Medicii pediatri atrag insa atentia asupra pericolului pe care popcornul il reprezinta pentru copiii de varsta mica.

Majoritatea specialistilor insista asupra faptului ca micutii sub 5 ani nu ar trebui sa primeasca popcorn, alune intregi sau orice fructe oleaginoase ca atare. Motivul? Traheea lor este foarte stramta, iar pericolul de inec si de sufocare este urias.

Daca parerile medicilor sunt ceva ce pe multi parinti ii lasa reci, experienta povestita de o mama pe internet trage un semnal de alarma asupra pericolului la care sunt expusi copiii atunci cand mananca popcorn. Femeia a scris o postare ampla pe Facebook, in care a povestit cum a fost la un pas sa-si piarda copilul, din cauza unor banale floricele de porumb.

Nicole Johnson Goddard a povestit cum intr-o seara a pregatit popcorn pentru intreaga familie, pentru a se uita la un film. Baietelul ei, Nash, s-a inecat la un moment dat, insa parea ca si-a revenit repede. A continuat insa sa aiba o tuse ciudata, pe parcursul zilei urmatoare.

„A doua zi era bine, dar avea totusi o tuse ciudata, care ma ingrijora putin. Cand a venit seara, am observat ca Nash era cald si foarte agitat. Avea febra, asa ca i-am dat antitermic si l-am culcat. A fost o noapte lunga, nu se simtea bine si respira din ce in ce mai greoi. Dimineata l-am sunat pe pediatru sa il vada pe Nash. La radiografie, medicului nu i-a placut ce vede, asa ca am fost programati la o bronhoscopie”, a povestit femeia, pe Facebook.

Tanara mamica a continuat, spunand ca starea copilului s-a inrautatit si ca a fost dus de urgenta cu avionul la un alt spital, pentru o interventie. Medicii l-au operat de urgenta pe Nash, care aspirase bucati de floricele de porumb, iar acesta i-au ajuns in plamani. Corpul le-a perceput drept obiecte straine si a format infectie in jurul lor. Copilul a facut pneumonie la plamanul stang, iar in timpul operatiei, medicii au scos 6 bucati de floricele din plaman. Pentru a fi siguri ca au eliminat pericolul, doctorii l-au programat pe Nash pentru o noua interventie.

Femeia a mai spus ca micutul a avut noroc ca a ajuns la spital la timp, pentru ca daca mai intarziau, pericolul crestea. Copilul s-a recuperat bine, insa mama a tinut sa le atraga atentia si altor parinti si de aceea a povestit patania lor pe internet.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Popcorn alimentatie copii Pericol copii

Articole recomandate

Citeste si despre