Poti manca popcorn in timpul sarcinii? Este sau nu sigur? Ce trebuie sa stii

/ / Modificat: 2023-10-03
Poti manca popcorn in timpul sarcinii? Este sau nu sigur? Ce trebuie sa stii

Modul in care pregatesti popcornul in timpul sarcinii va determina daca este o alegere sanatoasa pentru dieta ta. Afla cum poate fi benefica si cum sa prepari totul fara sa iti compromiti sanatatea.

Gandul la floricele de porumb in timpul sarcinii nu este deloc nerezonabil, deoarece, daca sunt pregatite corespunzator, pot oferi nutrienti si fibre care te vor ajuta sa iti echilibrezi dieta. Cu toate acestea, este important sa urmezi cateva sfaturi pentru a te asigura ca sunt sanatoase.

Ce fel de gustare este popcornul?

Exista multe gustari care sunt asociate cu un continut ridicat de grasimi si zahar, care nu sunt benefice pentru o dieta sanatoasa in timpul sarcinii. Pe de alta parte, potrivit unui articol publicat in Journal of The Academic of Nutrition and Dietetics, exista optiuni care pot imbunatati calitatea si cantitatea de nutrienti din alimentatie, contribuind totodata la consumul de cereale integrale. Acesta este cazul floricelelor de porumb, care sunt fabricate dintr-o cereala integrala, cum ar fi porumbul.

Proprietatile nutritionale ale floricelelor de porumb

Conform datelor prezentate de Departamentul de Agricultura al Statelor Unite (USDA), o portie de 3 cani (24 de grame) de popcorn facut la aer ofera urmatoarele proprietati nutritionale:

  • Fibre: 3,6 grame
  • Grasimi: 1,1 grame
  • Sodiu: 2 miligrame
  • Proteine: 3 grame
  • Calorii: 93 kilocalorii
  • Fosfor: 85,8 miligrame
  • Magneziu: 34,5 miligrame
  • Carbohidrati: 18,6 grame
  • Luteina+zeaxantina: 348 micrograme

Beneficiile nutritionale ale floricelelor de porumb sunt atribuite continutului ridicat de fibre, proteine, minerale si carotenoizi.

Beneficiile popcornului in timpul sarcinii

In timpul sarcinii, alegerile alimentare nutritive sunt esentiale pentru bunastarea mamei si a copilului. In acest context, popcornul poate fi un aliat surprinzator. In functie de valoarea lor nutritiva, iata care sunt beneficiile pe care popcornul le aduce in dieta unei femei insarcinate:

1. Aport de proteine in alimentatie.
2. Imbunatatirea sanatatii digestive.
3. Ajuta la intarirea oaselor.
4. Poate reduce poftele de sarcina.
5. Furnizeaza un continut caloric scazut.
6. Poate ajuta la dezvoltarea vizuala a copilului.
7. Au o buna capacitate antioxidanta. 

FOTO: freepik.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Popcorn Alimentatia in sarcina

Articole recomandate

Citeste si despre