Primul caz de infectare intrauterina cu noul coronavirus, confirmat in Franta

/ / Modificat: 2020-07-16
Primul caz de infectare intrauterina cu noul coronavirus, confirmat in Franta

S-a demonstrat! Femeile insarcinate pot transmite coronavirusul la fat prin placenta. In Franta a fost confirmat primul caz de contaminare intrauterina cu COVID-19! 

Potrivit unui studiu publicat marti in jurnalul stiintific Nature Communications, scrie AFP, preluat de Agerpres, nou-nascutul, un baietel care a venit pe lume in luna martie, prezenta simptome neurologice asociate cu aceasta boala.

"Am demonstrat ca transmiterea de la mama la fat este posibila prin placenta, in ultimele saptamani de sarcina", a declarat pentru AFP medicul Daniele De Luca de la spitalul Antoine Beclere din Clamart, Franta, autorul principal al studiului.

Studii anterioare au sugerat posibilitatea transmiterii in perioada prenatala, de la mama la copil, insa aceasta noua cercetare aduce dovezi.

"Este necesara analiza sangelui matern, a lichidului amniotic, a sangelui nou-nascutului, a placentei si altele... Colectarea tuturor acestor probe in timpul unei epidemii cu urgente in toate directiile nu a fost simpla, de aceea ‘a fost suspectata, dar nu a fost demonstrata’ “, a explicat specialistul.

Simptomele au aparut la 24 de ore de la nastere 

Femeia a adus copilul pe lume prin cezariana, asadar medicii au putut preleva probe din rezervoarele potentiale de coronavirus, cea mai mare incarcatura virala fiind identificata in placenta.

"Virusul a trecut prin cordonul ombilical la copil, unde s-a dezvoltat", a indicat De Luca.

Bebelusul a prezentat primele simptome de infectie la 24 dupa nastere. Din fericire copilul s-a recuperat.

"Vestea proasta este ca se poate intampla. Vestea buna este ca este rara - foarte rara in raport cu populatia", a comentat De Luca, potrivit realitatea.net.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre