Preferinta pentru alimentele sarate incepe de la nastere


Unele persoane care au o preferinta deosebita pentru gustarile sarate s-au nascut asa, sugereaza un nou studiu. Cercetarea a fost efectuata pe 41 de copii si adolescenti care s-au nascut prematur, iar oamenii de stiinta au descoperit ca cei cu un nivel scazut de sodiu in sange la venirea pe lume aveau o "atractie" deosebita pentru mancarurile sarate. In cadrul testelor, copiii au fost lasati sa aleaga intre gustarile dulci si cele sarate, iar cei nascuti cu un nivel scazut de sodiu le-au preferat mai des pe cele sarate. Aceiasi copii consumau substantial mai multa sare, in fiecare zi, acest lucru fiind consumat in baza discutiilor purtate cu copiii si parintii acestora.


Studiul a descoperit, de asemenea, ca micutii cu deficienta severa de sodiu la nastere cantareau, in medie, cu 30% mai mult comparativ cu ceilalti copii.

Consumul ridicat de sare este considerat un marker al riscului de obezitate, deoarece arata consumul de calorii din alimente procesate. Totusi, medicii de la Universitatea din Haifa, Israel, care au efectuat studiul, spun ca sunt prea putine dovezi pentru a declara definitiva teoria.

Numai ca alte studii sugereaza ca pierderea timpurie de sodiu poate afecta preferinta pentru sare, chiar si in timpul perioadei adulte a individului. Descoperirile curente, sustine echipa de la Haifa, "accentueaza importanta monitorizarii si echilibrarii nivelului de sodiu in cazul bebelusilor nascuti prematur".

Citeste tot articolul in: Gandul

8 Februari e 2007

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul